Δημόσιοι υπάλληλοι έπαιρναν 18 έξτρα μισθούς!Πόρισμα “βόμβα” του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για στελέχη με διπλούς μισθούς και παράνομα επιδόματα. Μεγάλο φαγοπότι διαρκείας. Πως λεηλατούσαν από το 2004 έως και το 2010 το δημόσιο χρήμα.

Το αμαρτωλό γαϊτανάκι με τις προμήθειες των δισεκατομμυρίων ευρώ και τις παράνομες δαπάνες στα νοσοκομεία ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Ερευνώντας το κύκλωμα που είχαν στήσει το μεγάλο φαγοπότι στην Υγεία, οι ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εντόπισαν τα πλοκάμια ενός τεράστιου μηχανισμού διασπάθισης δημόσιου χρήματος με πολλαπλές εξτρά αμοιβές, μέχρι και 18! Ακόμη βρέθηκαν διπλομισθίες, αποδοχές που ξεπερνούσαν το ανώτατο πλαφόν στο Δημόσιο και επιδόματα “μαϊμού”.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, υποδιοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας έπαιρνε από δύο “δουλειές” στο Δημόσιο (από το ΕΚΕΠΥ και από την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού) επειδή “ξέχασε” να επιλέξει ποιον μισθό θα διατηρούσε, ενώ στελέχη του Δημοσίου που ο ρόλος τους ήταν να ελέγξουν που πάνε τα λεφτά, αμείβοντα διπλά! Δηλαδή και ως υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών και ως υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας.

Πόρισμα σοκ παρέδωσαν οι ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το μεγάλο φαγοπότι με το δημόσιο χρήμα. Το πόρισμα συνέταξαν στελέχη της 50ης Διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών ύστερα από εντολή που έδωσε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής και αφορά την περίοδο 2004 – 2010.

Στο πόρισμα αναφέρονται κανονικά τα ονόματα στελεχών φορέων και υπουργείων που λειτουργούσαν με αδιαφάνεια και στα κρυφά διπλοαμείβονταν από το Δημόσιο. Ενώ πληρώνοντας αδρά για να συμμετέχουν σε δεκάδες επιτροπές και “οφίτσια” ο καθένας. Για όλες αυτές τις διαπιστώσεις θα επιληφθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο ενώ οι εμπλεκόμενοι υπόκεινται σε περαιτέρω πειθαρχικό και νομικό έλεγχο για τις πράξεις τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Αυτές είναι μερικές από τις παρανομίες που ανακάλυψαν οι ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

- Μία γενική διευθύντρια σε 20 επιτροπές. Αμειβόταν όμως για τις...18!
- Μία γενική διευθύντρια σε 17 συλλογικά όργανα – Έπαιρνε αμοιβή σε όλα
- Μία γενική διευθύντρια σε 11 επιτροπές – Αμοιβή από όλες
- Ένας γενικός διευθυντής σε 8 συλλογικά όργανα – Πληρωνόταν για τα 7!
- 31 υπάλληλοι της Υπηρεσίας Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στο υπουργείο Υγείας ελάμβαναν αμοιβή για υπερωριακή απασχόληση στο υπουργείο Υγείας κατά τα έτη 2005 και 2006. Δηλαδή 31 στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που ενώ ο ρόλος τους ήταν να ελέγχουν “πού πάνε τα λεφτά”, διπλοαμείβονταν για τις υπηρεσίεως τους και ως υπάλληλοι του Οικονομικών και ως υπάλληλοι του Υγείας. Τώρα οι συνάδελφοι τους εισηγούνται να τους ζητηθεί να επιστρέψουν τα χρήματα.
- 80 στελέχη ακόμα και γενικοί διευθυντές και ο γενικός διευθυντής του ΣΕΥΥΠ, έπαιρναν επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών χωρίς να το δικαιούνται.
- 6 υπάλληλοι έπαιρναν το επίδομα ευθύνης και το κίνητρο απόδοσης κατηγορίας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης χωρίς να έχουν πτυχίο.
- 8 υπάλληλοι έπαιρναν επίδομα Πληροφορικής που δεν προβλεπόταν για τη θέση τους
- 6 υψηλόβαθμοι υπάλληλοι ξεπέρασαν τις αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου, που αποτελεί βάσει του νομού το ανώτατο πλαφόν μισθοδοσίας υπαλλήλων στο Δημόσιο.

πηγή : http://www.youtube-istas.net/viewtopic.php?f=31&t=3607

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου