Κίνδυνος για διπλωματικό επεισόδιο!

Άσχημες διαστάσεις, που υπερβαίνουν τα αθλητικά όρια, παίρνουν τα επεισόδια μεταξύ παικτών στο χθεσινοβραδινό φιλικό μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας στο ΟΑΚΑ. Ο αθλητικός εισαγγελέας Κώστας Σιμιτζόγλου διέταξε τη σύλληψη του Νέναντ Κρστιτς, του παίκτη που τραυμάτισε με καρέκλα τον Γιάννη Μπουρούση, και ο Σέρβος σέντερ βρίσκεται στο τμήμα αθλητικής βίας στην ασφάλεια.


Η σερβική κυβέρνηση φέρεται να ενημερώθηκε για την υπόθεση και ανέθεσε στην Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού της γειτονικής χώρας, Σνεζάνα Σάμαρτζιτς-Μάρκοβιτς, να επιληφθεί της υπόθεσης ερχόμενη στην Αθήνα. Κάποιοι μιλούν ακόμη και για κίνδυνο διπλωματικού επεισοδίου ανάμεσα στα δύο-φιλικά προσκείμενα-κράτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κρστιτς μαζί με τον Μάρκο Κέσελι, αλλά και τον Γιάννη Μπουρούση, υποχρεώθηκαν από την αστυνομία να δώσουν κατάθεση μετά τον αγώνα για τα επεισόδια. Οι εικόνες και το βίντεο της συμπλοκής στο παρκέ του ΟΑΚΑ έχει κάνει το γύρο του κόσμου και αναμεταδίδεται από όλα τα μεγάλα δίκτυα ενημέρωσης.

Όλα αυτά, κι ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει γνωστό αν υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος τιμωρίας των παικτών που συμμετείχαν στα επεισόδια. Κύκλοι της ΕΟΚ ανέφεραν ότι δεν υπάρχει τέτοιος φόβος, καθώς το βίντεο δεν χρησιμοποιείται για αποδεικτικό στοιχείο, ενώ στο φύλλο αγώνος γίνεται λόγος για γενική σύρραξη, χωρίς να αναφέρονται ονόματα παικτών. Ωστόσο η FIBA έχει ενημερωθεί για τα επεισόδια και θα εξετάσει την υπόθεση.

ΠΗΓΗ:http://www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου