Πολλές προσπάθειες απόδρασης τις τελευταίες ημέρες

«Τις τελευταίες ημέρες επιχειρήθηκαν αποδράσεις κρατουμένων από διάφορα καταστήματα κράτησης, πέρα από τη γνωστή υπόθεση της απόδρασης του Μεξικανού κρατουμένου, ο οποίος και συνελήφθη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Συγκεκριμένα, στις 14 Αυγούστου, αλλοδαπός κρατούμενος στη Λάρισα αναρριχήθηκε στην ταράτσα του σωφρονιστικού καταστήματος επιχειρώντας να αποδράσει. Ο κρατούμενος για ναρκωτικά, απαγωγή και ληστεία, έγινε αμέσως αντιληπτός από τους άνδρες της εξωτερικής φρουράς και συνελήφθη.

Το ίδιο συνέβη και στις 17 Αυγούστου, στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού όταν δυο αλλοδαποί κρατούμενοι για ναρκωτικά και κλοπές, εντοπίστηκαν στη νεκρή ζώνη.

Σήμερα το πρωί αποπειράθηκε να αποδράσει από το σωφρονιστικό κατάστημα του Μαλανδρίνου κρατούμενος για ληστείες, ο οποίος αφού αναρριχήθηκε σε ταράτσα κατάφερε να φτάσει μέχρι το θυρωρείο, όπου και συνελήφθη από τους φύλακες.

Ήδη, με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρη Καστανίδη, διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αποπειράθηκαν να αποδράσουν οι κρατούμενοι από τα σωφρονιστικά καταστήματα Κορυδαλλού και Μαλανδρίνου.

ΠΗΓΗ:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου