Πολύ επικίνδυνα παιχνίδια στην γειτονιά μας. Πιο στρατόπεδο θα διαλέξουμε?

Το Ισραήλ ετοιμάζετε για επίθεση στο Ιράν με τις ευλογίες (προτροπές) και την βοήθεια των ΗΠΑ. Η Ρωσία βοηθάει το Ιράν στην κατασκευή των πυρηνικών εργοστασίων.

Οι σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ είναι στο χειρότερο επίπεδο όλων των εποχών.
Οι χώρες της Μέσης Ανατολής τάσσονται υπέρ του Ιράν και φυσικά κατά του παραδοσιακού τους εχθρού Ισραήλ (Λίβανος - Αίγυπτος - Συρία κλπ.)

Το ίδιο ισχύει και για τις Αραβικές χώρες που όμως έχουν καλές οικονομικές σχέσεις με τις ΗΠΑ.


Αντίθετα η Δύση (Αγγλία-Γαλλία) τάσσεται υπέρ του Ισραήλ ελέω ΗΠΑ και των διάφορων ισχυρών λόμπι που διατηρούν ανα την υφήλιο οι Εβραίοι.

Επίσης οι σχέσεις Τουρκίας - ΗΠΑ δεν βρίσκονται και στο καλύτερο σημείο τους αφού η Τουρκία σε συνεργασία με την Βραζιλία βοηθάνε επίσης το Ιράν στο πυρηνικό τους πρόγραμμα.

Η Ελλάδα φαίνετε οτι προσπαθεί να τα έχει καλά και με τις 2 πλευρές και με την Τουρκία και με το Ισραήλ , όμως αυτές οι 2 χώρες βρίσκονται σε διαφορετικά στρατόπεδα.

Έτσι απο την μια έχουμε συμμαχία μεταξύ των:
Ισραήλ - ΗΠΑ - Δύση που ζητάνε κυρώσεις (θέλουνε να κάνουν επίθεση) εναντίον του Ιράν με πρωτεργάτες τις 2 πρώτες χώρες.

Απο την άλλη έχουμε τους:
Ιράν και τις χώρες που το υποστηρίζουν, Ρωσία - Τουρκία - Αραβικές χώρες - χώρες Μέσης Ανατολής

Μάλιστα αν ρίξετε μια απλή ματιά στον χάρτη μοιάζει πόσο αρμονικά οι ΗΠΑ έχουν περικυκλώσει το Ιράν.



Οι ΗΠΑ έχουν δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες δεξία και αριστερά του Ιράν δηλαδή στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Αρχικά με αφορμή την 11/9 επιτεθήκαν στο Αφγανιστάν (πλούσιο σε φυσικό αέριο) και χωρίς μεγάλη αντίσταση απο τους Ταλιμπάν το κατέλαβαν.

Έπειτα με την δικαιολογία των όπλων μαζικής καταστροφής του Σαντάμ (που αποδείχτηκε οτι ποτέ δεν είχε) , επιτεθήκανε στο πλούσιο απο πετρέλαια Ιράκ.

Αλλά ας μην ξεχνάμε οτι το Ιράν δεν είναι ούτε Ιράκ ούτε Αφγανιστάν. Το Ιράν δεν απέκρυψε ποτέ οτι όντως έχει πυρηνικά όπλα και δεν θα αφήσει τόσο εύκολα να τις "αρπάξουν" τον ορυκτό της πλούτο.

Επίσης είναι σίγουρο πως και η Ρωσία δεν πρόκειται να αφήσει να γίνει το Ιράν μια Αμερικάνικη βάση (κοντά στα συνορά της) όπως έχει γίνει ήδη το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Αργά η γρήγορα και στο ενδεχόμενο σύρραξης δεν θα πρέπει να διαλέξουμε στρατόπεδο??
Ας ελπίσουμε πως δεν θα φτάσουμε μέχρι εκεί.. αφού το όλο σκηνικό μοιάζει με βόμβα έτοιμη να εκραγεί με απρόβλεπτες διαστάσεις...
ΠΗΓΗ:http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου