Μόλις οι Έλληνες επιστρέψουν από τις παραλίες θα νιώσουν τον πραγματικό πόνο από τα μέτρα λιτότητας και την ύφεση

Εξαιρετικά δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις του περιοδικού Economist σε ότι αφορά την πορεία της Ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα σε ανάλυση του το διεθνές περιοδικό εκτιμά ότι η ύφεση θα φθάσει στο 4,8%.

Βεβαίως η εκτίμηση αυτή αποτελεί το χειρότερο σενάριο για το οικονομικό επιτελείο, καθώς ξεπερνά και τα όρια που έχουν τεθεί και στο μνημόνιο συνεργασία...



Μεταξύ άλλων στο άρθρο του περιοδικού γίνεται αναφορά στον κλάδο της οικοδομής, την διόγκωση της ανεργίας και τους κλυδωνισμούς του τουρισμού, ενώ χαρακτηρίζει αβέβαιη την εφαρμογή νόμων που ήδη έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή.

"Μόλις οι Έλληνες επιστρέψουν από τις παραλίες στα γραφεία και τα μαγαζιά το Σεπτέμβριο, θα νιώσουν τον πραγματικό πόνο από τα μέτρα λιτότητας και την ύφεση", αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό.

Βεβαίως οι προβλέψεις αυτές για την ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι λογικό έχει φέρνουν και αρνητικές προβλέψεις για την πορεία των spreads και των CDS.

Συγκεκριμένα, το οικονομικό περιοδικό κάνει λόγο για εξαιρετικά δυσοίωνα στοιχεία αναφορικά με τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας, ενώ αναφερόμενο στην ανεργία, το Economist σχολιάζει το υψηλό ποσοστό του 11,7% το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς και κάνει λόγο για εφιαλτικά σενάρια με ανεργία 20% στο τέλος του 2011,

Το οικονομικό περιοδικό, αναφέρεται σε ένα ακόμη «αγκάθι» της ελληνικής οικονομίας, τον πληθωρισμό, ο οποίος αναμένεται να κλείσει στο 3,9% για το 2010 ενώ κάνει αναφορά και στον Ελληνικό τουρισμό σχολιάζοντας ότι πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολη χρονιά με μείωση τουλάχιστον 10%.

Είναι γεγονός οτι μετά την παραπληροφόρηση που έχουν επιδοθεί τους τελευταίους μήνες τα Ελληνικά ΜΜΕ οι προβλέψεις του Εconomist μπορεί να θεωρηθούν αρκετά συντηρητικές αναφορικά ποσοστά τους αφού τα πραγματικά στοιχεία για όσους ασχολούνται με την ρεαλιστική εικόνα της αγοράς αναφέρονται σε πολύ πιο δυσοίωνες προβλέψεις.

Το καλοκαίρι τελειώνει και η ώρα της αλήθειας πλησιάζει...


ΠΗΓΗ:http://tiresias-press.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου