Ιδιαίτερα διαλλακτικός εμφανίστηκε ο ιρανός Πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ΑΠΟ hotmaney ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟ http://hotmaney.blogspot.com/2010/08/blog-post_7701.html#more#ixzz0x7sv9lHj


Ιδιαίτερα διαλλακτικός εμφανίστηκε ο ιρανός Πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην Ιαπωνία, στην οποία αφήνει εμφανώς να εννοηθεί ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συμμετάσχει άμεσα στις συνομιλίες με τις δυτικές χώρες σχετικά με την ανταλλαγή πυρηνικών καυσίμων.


«Το Ιράν είναι έτοιμο να επαναλάβει στο τέλος Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου τις συνομιλίες με την ομάδα των Έξι (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία) σχετικά με το ζήτημα της προμήθειας καυσίμων για τον πυρηνικό του αντιδραστήρα ιατρικών ερευνών», δήλωσε ο ιρανός πρόεδρος στην εφημερίδα Yomiuri Shimbun.

Ο κ. Αχμαντινετζάντ άφησε να εννοηθεί ότι η Τεχεράνη θα μπορούσε να διακόψει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία.

«Υποσχόμαστε να σταματήσουμε τον εμπλουτισμό κατά 20% αν η προμήθεια καυσίμου είναι εξασφαλισμένη», ανέφερε χωρίς όμως να παραλείψει να τονίσει την πάγια θέση του ότι «έχουμε το δικαίωμα να εμπλουτίζουμε ουράνιο. Το Ιράν δεν έχει προκαλέσει ποτέ πόλεμο, ούτε φιλοδοξεί να αποκτήσει πυρηνικές βόμβες».

Ερωτηθείς σχετικά με την στάση της Ουάσιγκτον, ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ τόνισε ότι «δυστυχώς οι δυτικές χώρες κραδαίνουν ακόμη απειλές, προσπαθώντας να διατηρήσουν ένα πλεονέκτημα στις διαπραγματεύσεις. Αυτό δεν είναι διάλογος. Ο σκοπός ενός διαλόγου είναι να γίνεσαι κατανοητός, όχι να απειλείς».
ΠΗΓΗ:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου