Οι επιλογές του Καρατζαφέρη αναστατώνουν το ΛΑΟΣ

Με «ανταρσία» απειλούν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ αν ο Γ. Καρατζαφέρης επιμείνει να μην κατεβάσει δικά του στελέχη τουλάχιστον σε περιφέρειες και μεγάλους δήμους που προσφέρονται για πολιτικά συμπεράσματα και γίνει το «δεκανίκι» είτε της Ν.Δ. είτε του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, κάποιοι από αυτούς ενδιαφέρονται και οι ίδιοι να είναι υποψήφιοι. Το βασικό επιχείρημά τους, όμως, είναι ότι θα έπρεπε ο ΛΑΟΣ να καταγράψει τις δικές του δυνάμεις και να μη χαρίσει ψήφους σε άλλα κόμματα.


Ο Γ. Καρατζαφέρης κρατάει κλειστά τα χαρτιά του. Την άνοιξη απηύθυνε δημόσια πρόσκληση στον Αντώνη Σαμαρά οι δύο ένοικοι της πολυκατοικίας να κάνουν συμφωνία κορυφής και να κατεβάσουν κοινούς υποψήφιους σε όλη την Ελλάδα. Μετά το «όχι» που εισέπραξε, έκανε κάποιες μεμονωμένες δηλώσεις στήριξης σε υποψηφίους της Ν.Δ. (Ψωμιάδης, Κακλαμάνης), αλλά ταυτόχρονα έδωσε στήριξη στον Πέτρο Τατούλη, που κατέβηκε ανεξάρτητος στην περιφέρεια Πελοπονήσου απέναντι από τον Δ. Δράκο της Ν.Δ. και δεν έχει ανακοινώσει τι θα κάνει στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αν ο ΛΑΟΣ κατεβάσει δικούς του υποψηφίους αναμένεται να φέρει σε δύσκολη θέση τη Ν.Δ. Η Ρηγίλλης προσδοκούσε στη στήριξη των περισσότερων υποψηφίων της και ειδικά στον πρώτο γύρο θα καταγράψει απώλειες. Ο Α. Σαμαράς, όμως, δεν ήθελε να ρισκάρει τη συνεργασία με τον Καρατζαφέρη αντιμετωπίζοντάς τον ως ισότιμο εταίρο και ποντάρει στον δεύτερο γύρο, ο οποίος προσφέρεται για τη συγκρότηση ενός αντικυβερνητικού μετώπου με σημαία την απαλλαγή από το Μνημόνιο.

Αντιδρούν

Μέρα με τη μέρα πυκνώνουν οι φωνές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ που αμφισβητούν τις μέχρι στιγμής αποφάσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη ως προς τις στηρίξεις που έδωσε. Ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πρόσφατα στο πρωινό «Μέγκα» ότι αν κατέβαινε υποψήφιος της Ν.Δ. στην περιφέρεια Πελοπονήσου ο Γιάννης Μανώλης και τον στήριζε ο ΛΑΟΣ, θα κέρδιζε σίγουρα, ενώ σήμερα η επιλογή Τατούλη δεν είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει στη νίκη. Παραδέχτηκε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν συμφώνησε από την αρχή για Τατούλη, μετά συμμορφώθηκε με την απόφαση της πλειοψηφίας. Σε ό,τι αφορά τον Δήμο της Αθήνας, όπου ενδιαφερόταν και ο ίδιος για το χρίσμα, είπε ότι διαφώνησε με τη στήριξη στον Νικήτα Κακλαμάνη και υποστήριξε ότι ο ΛΑΟΣ θα έπρεπε να κατεβάσει δικό του υποψήφιο. Πρόσθεσε πάντως ότι ο Γ. Καρατζαφέρης ανακοίνωσε και επίσημα την απόφασή του για τον Νικήτα Κακλαμάνη, στον οποίο όμως δεν δίνει λευκή επιταγή, του έστειλε επιστολή και του ζητεί να δεσμευτεί για συγκεκριμένες παρεμβάσεις (πάταξη στο παρεμπόριο, γκέτο μεταναστών κ.λπ.).

Ο Μάκης Βορίδης δεν στέκεται στα πρόσωπα. Δεν κάνει κριτική αν ο Κακλαμάνης ή ο Ψωμιάδης έκαναν ή δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Η δική του άποψη είναι ότι ο ΛΑΟΣ θα έπρεπε να κατεβάσει δικούς του υποψηφίους τουλάχιστον στις κρίσιμες περιφέρειες και δήμους. Πολύ περισσότερο, αν έχει καταγράψει διψήφια νούμερα στις μυστικές δημοσκοπήσεις που γίνονται εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου, κάτι που έχει συμβεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αττική, όπως υποστήριξε. Θεωρεί ότι ο ΛΑΟΣ θα μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι των εντυπώσεων καταγράφοντας ποσοστά διπλάσια και τριπλάσια από το 4,5% που πήρε στις εθνικές εκλογές του 2009, καθώς η αυτοδιοικητική ψήφος είναι πιο χαλαρή και επιπλέον μπορεί το κόμμα να εισπράξει μέρος της λαϊκής δυσαρέσκειας. Ο ίδιος ο Βορίδης θα έβλεπε θετικά το ενδεχόμενο να κατεβεί υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής, όπου ενδεχόμενη υποψηφιότητά του άγγιξε το 12-13% σε δημοσκόπηση που έγινε για ενδιαφερόμενο άλλου κόμματος.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος θέλει να κατεβεί υποψήφιος του ΛΑΟΣ στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Και αυτός υποστηρίζει τη γραμμή ο ΛΑΟΣ να μη χαρίσει ψήφους σε υποψηφίους άλλων κομμάτων. Σύντομα θα φανεί ποια θα είναι η τελευταία κουβέντα του Γ. Καρατζαφέρη.

korai@enet.gr
http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου