Δύο κρούσματα μόλυνσης από το βακτήριο τύπου NDM-1


Σχετικά links
Δύο κρούσματα μόλυνσης από το βακτήριο τύπου NDM-1, το οποίο είναι ανθεκτικό στα αντιβιοτικά, εντοπίστηκαν στην Αυστρία, σε ανθρώπους που μολύνθηκαν σε νοσοκομεία στο εξωτερικό, ανακοίνωσε την Παρασκευή (27/08) το αυστριακό υπουργείο Υγείας.
Οι δύο ασθενείς παρακολουθούνται από την πανεπιστημιακή κλινική του Γκράτς, στη νοτιοανατολική Αυστρία. Ο ένας ασθενής, ο οποίος επέστρεψε στην Αυστρία από το Πακιστάν, έχει ιαθεί έπειτα από θεραπεία, ενώ ο δεύτερος ασθενής που γύρισε από το Κόσοβο εξακολουθεί να υποβάλλεται σε θεραπεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου. Οι γιατροί της πανεπιστημιακής κλινικής μπόρεσαν να αναγνωρίσουν το στέλεχος τύπου NDM-1 με τη συνεργασία ιατρικών εργαστηρίων, στηριζόμενοι σε διεθνείς πληροφορίες που υπάρχουν σε άλλες χώρες, στις οποίες έχουν εντοπιστεί παρόμοια στελέχη.
Για την πρόληψη της εξάπλωσης στην Αυστρία αυτού του στελέχους του βακτηρίου που καθιστά αναποτελεσματικά τα αντιβιοτικά, το υπουργείο προτείνει να υποβάλλονται σε εξετάσεις όλοι οι άνθρωποι που αρρώστησαν στην Ινδία ή το Πακιστάν, οι συγγενείς τους, όπως και το ιατρικό προσωπικό που εργάστηκε σε νοσοκομεία των χωρών αυτών.
"Πολλά στοιχεία δείχνουν ότι η περιοχή προέλευσης για τα στελέχη αυτών των εντεροβακτηρίων είναι η ινδική υπο-ήπειρος", σύμφωνα με το υπουργείο.    
ΠΗΓΗ:http://www.inews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου