To NATO εκπαιδεύει 40 χώρες για πόλεμο στο Ουισκόνσιν...!



The Capital Times
Ο ουρανός πάνω από μια περιοχή του δυτικού Ουισκόνσιν γέμισε με μη αμερικανικά μαχητικά αεροπλάνα από χθές, αλλά δεν υπάρχει λόγος πανικού, αφού πρόκειται για αεροπορικές ασκήσεις.
Οι ασκήσεις, oι οποίες άρχισαν το Σάββατο 21 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 3 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Εκπαίδευσης για Πολεμική Ετοιμότητα του Πεδίου Volk της Αμερικανικής Αεροπορικής Εθνοφρουράς, είναι οι πρώτες στα χρονικά ασκήσεις του ΝΑΤΟ που διεξάγονται στις ΗΠΑ και έχουν αποκλειστικό στόχο την άσκηση προωθημένων αεροελεγκτών (FACs).
Στις ασκήσεις, με τον κωδικό "Ramstein Rover 2010", συμμετέχουν μονάδες από 40 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων είναι το Βέλγιο, η Τσεχία, η Εσθονία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Λετονία, η Πολωνία, η Σλοβενία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ.
Πρωταρχικοί στόχοι των ασκήσεων, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Εθνοφρουρά Στρατού και Αεροπορίας στο Ουισκόνσιν, είναι η ανάπτυξη και τυποποίηση της στενής αεροπορικής υποστήριξης και των δυνατοτήτων των προωθημένων αεροελεγκτών και ελεγκτών κοινών τερματικών επιθέσεων.
Τo Πεδίο Volk επελέγη για τις πρωτόγνωρες αυτές ασκήσεις λόγω των δυνατοτήτων που προσφέρει για την ρεαλιστική προσομοίωση σεναρίων εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου: "Η εκπαίδευση έχει στόχο να επιβεβαιώσει την αποτελεσματική χρήση εναερίων δυνάμεων με την υποστήριξη των ένοπλων δυνάμεων, ενώ συγχρόνως θα ελαχιστοποιεί τους κινδύνους για τον άμαχο πληθυσμό και για την περιουσία του".
Δεκαπέντε εκπαιδευτές προωθημένων αεροελεγκτών αναμένεται να συμμετάσχουν στις ασκήσεις, όπου θα εκπαιδευτούν ένστολοι που θα συμμετέχουν ως προωθημένοι αεροελεγκτές και ελεγκτές κοινών τερματικών επιθέσεων στην Διεθνή Δύναμη για την Προαγωγή της Ασφάλειας του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.
"Με την μέθοδο "ταυτόχρονης εκπαίδευσης και χειρισμού" του ΝΑΤΟ, εξασφαλίζουμε άριστες ευκαιρίες εκπαίδευσης κατά τις ασκήσεις με τον κωδικό "Ramstein Rover 2010", σε σενάρια προσoμοίωσης θεάτρων πολέμου", δήλωσε ο συνταγματάρχης της αμερικανικής αεροπορίας Rob Redanz σε δελτίο τύπου.
Ο Redanz είναι επικεφαλής του Αρχηγείου Προωθημένων Αεροελεγκτών Ramstein της Διεθνούς Δύναμης για την Προαγωγή της Ασφάλειας και θα επιβλέπει τις δυνατότητες των μονάδων προωθημένων αεροελεγκτών.
Η Εθνοφρουρά του Ουισκόνσιν θα παράσχει υποστήριξη σε πολεμικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της "Ramstein Rover 2010", μεταξύ άλλων μαχητικά F-16, βομβαρδιστικά Β-1 και αεροσκάφη επιθέσεων εδάφους Α-10.
Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, η εθνοφρουρά θα κάνει επίσης χρήση δεξαμενοφόρων οχημάτων ΚC-135, μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones) και ελικοπτέρων.
Η εκπαίδευση θα συμπεριλαμβάνει τον χειρισμό μαχητικών αεροσκαφών σε αποστολές στενής αεροπορικής υποστήριξης, την εκμάθηση και διατήρηση δεξιοτήτων προωθημένων αεροελεγκτών, την εισαγωγή και άσκηση σε διαδικασίες convoy όπου θα γίνεται χρήση χαρτών και αεροφωτογραφιών και θα γίνεται παρατήρηση των επιδράσεων ενεργών μηχανισμών.
ΠΗΓΗ: http://kostasxan.blogspot.com/2010/08/to-nato-40.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου