Έκκληση για την σωτηρία 6χρονου


Έκκληση ανθρωπιάς προς όλους κάνουν δύο συμπατριώτες μας ώστε να καταφέρει το εξάχρονο αγόρι τους να ζήσει φυσιολογικά τη ζωή του.

Το μικρό παιδί πάσχει από Μεσογειακή Αναιμία και κάθε είκοσι ημέρες χρειάζεται μετάγγιση αίματος, προκειμένου να μπορεί να επιβιώσει. Μοναδικός τρόπος σωτηρίας του εξάχρονου αγοριού από αυτή τη κατάσταση είναι η μεταμόσχευση Μυελού των Οστών, όμως ουδείς από την οικογένεια είναι συμβατός δότης.

Για το λόγο αυτό και οι γονείς του παιδιού (τα στοιχεία τους είναι στη διάθεση της εφημερίδας) κάνουν έκκληση σε όλους όσους μπορούν και θέλουν να δώσουν λίγο αίμα ώστε να βρεθεί δότης και να δοθεί τέλος στην «Οδύσσεια» του παιδιού τους.

Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη, αφού γίνεται στο τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου της Ρόδου, το οποίο είναι ενημερωμένο σχετικά, με μόλις λίγο δείγμα αίματος από τον εθελοντή.

Αναλυτικά το πρόβλημα και η διαδικασία που απαιτείται αναφέρεται στην επιστολή των γονιών του εξάχρονου παιδιού η οποία έχει ως εξής:

«Είμαστε οι γονείς του εξάχρονου … Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο υιός μας έχει Μεσογειακή Αναιμία για την οποία το παιδί μεταγγίζεται κάθε είκοσι μέρες για να μπορεί να επιβιώσει. Δυστυχώς κανείς από την οικογένεια μας δεν είναι συμβατός για να μπορέσουμε μέχρι τώρα να πραγματοποιήσουμε τη μεταμόσχευση Μυελού των Οστών.

Γι’ αυτό προσφεύγουμε σε εσάς και στην αγάπη σας για να μας ακούσετε. Πιστεύουμε ότι κάποιος από εσάς είναι συμβατός δότης για τον υιό μας και με αυτή την προσφορά σας μπορεί να θεραπευτεί για πάντα. Το μόνο που χρειάζεται είναι η έμπρακτη αγάπη σας και μία αιμοληψία, σαν μία γενική αίματος από το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας.

Έτσι θα διαπιστωθεί αν υπάρχει ιστοσυμβατότητα με το παιδί μας ή όχι. Εκείνος ή εκείνη που θα ταιριάζει θα ενημερωθεί υπηρεσιακά και σε εύλογο χρόνο θα πάμε όλοι μαζί στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου «Παίδων» όπου θα παραμείνει για μία ημέρα. Οι διαδικασίες είναι νομότυπες και τα έξοδα καλύπτονται από το Ασφαλιστικό Ταμείο καθώς και η μετακίνηση από εμάς τους γονείς.

Η μόνη ελπίδα για το παιδί μας βρίσκεται στην απόφασή σας. Θα ήταν μεγάλη μας χαρά η σκέψη σας να γινόταν πράξη και να έλθετε στο τμήμα Αιμοδοσίας όπου θα σας περιμένει το προσωπικό που συμπάσχει στον αγώνα μας».

πηγή: http://www.rodiaki.gr/article.php?id=55978&catid=1&subcatid=5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου