Θέλουν να κόψουν το κάπνισμα και στα αυτοκίνητα! ΤΕΣΤ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Μετά την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς και δημόσιους χώρους τώρα το υπουργείο δέχεται πιέσεις να απαγορεύσει το κάπνισμα και στα αυτοκίνητα.
Εισηγήσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος και στα ΙΧ αυτοκίνητα δέχθηκε η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου .
Οι εισηγήσεις έγιναν προς την υπουργό από διάφορες αυτοκινητιστικές, αλλά και περιβαλλοντικές οργανώσεις και συνοδεύτηκαν με στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το τσιγάρο αποτελεί αιτία για δεκάδες ατυχήματα: «Θεωρώ λογικές τις εισηγήσεις αυτές και τις εξετάζω προσεκτικά. Κοιτάζουμε και τη νομοθεσία που υπάρχει σε άλλες χώρες» δήλωσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Οι εισηγήσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος και στα ΙΧ αυτοκίνητα αποσκοπούν να προστατεύσουν τους επιβάτες τους από το παθητικό κάπνισμα και να αυξήσουν τα μέτρα οδικής ασφάλειας, αφού όπως αποδείχθηκε το τσιγάρο κατά την οδήγηση αποτελεί αιτία ατυχήματος.

Η απαγόρευση του καπνίσματος στα ΙΧ ισχύει ήδη σε πολλές χώρες με ορισμένες ωστόσο προϋποθέσεις: στην Αυστραλία, για παράδειγμα, απαγορεύεται το κάπνισμα στο αυτοκίνητο όταν σε αυτό βρίσκονται παιδιά κάτω των 16 ετών. Το ίδιο συμβαίνει και στον Καναδά, την Κύπρο, τη Νότια Αφρική, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και βεβαίως και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη Φινλανδία υπάρχει πρόνοια για νόμο που απαγορεύει το κάπνισμα στα ΙΧ, όπως και στην Ιρλανδία. Στην Ιταλία υπάρχουν ήδη θεσμοθετημένα πρόστιμα για τους καπνιστές οδηγούς ΙΧ όταν σε αυτά βρίσκονται παιδιά: 250 ευρώ πρόστιμο στον οδηγό και αφαίρεση 5 μονάδων από το πόιντ σύστεμ. Στο Ισραήλ συζητείται αυτές τις ημέρες στην Κνεσέτ νομοσχέδιο για την απαγόρευση του καπνίσματος στα αυτοκίνητα όταν σε αυτά βρίσκονται παιδιά. Στην Ταϊβάν απαγορεύεται το κάπνισμα και στους αυτοκινητιστές, αλλά και στους μοτοσικλετιστές ακόμα και στον δρόμο, ενώ στη Βρετανία συζητείται το θέμα.

Και εδώ λέμε όμως ότι στις περισσότερες από τις πιο πάνω χώρες υπάρχουν δρόμοι αλλά και καλά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπου κάποιος μπορεί να φτάσει στην δουλειά του μέσα σε λίγα λεπτά. Στην Ελλάδα όμως και ειδικά στην Αθήνα είσαι μποτιλιαρισμένος περισσότερο από μία ώρα. Ε να είσαι και χωρίς τσιγάρο; Αυτό πάει πολύ....!
πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=40481&catid=5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου