Έκρηξη σε πλατφόρμα πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού


Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα δυτικότερα από το σημείο που έγινε η έκρηξη στην πλατφόρμα της ΒΡ, η οποία προκάλεσε τεράστια οικολογική καταστροφή.

Σύμφωνα με το BBC, από την έκρηξη, 13 άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα, όπως είπαν οι επιβαίνοντες σε εμπορικό ελικόπτερο που πέρασε από το σημείο και ενημέρωσε ανάλογα την Ακτοφυλακή. «Και οι 13 εργαζόμενοι έχουν εντοπιστεί. Φορούσαν όλοι ένα είδος στολής κατάδυσης που τους προστατεύει μέσα στο νερό», δήλωσε ο υπεύθυνος της Ακτοφυλακής, Τζον Έντουαρντς, στο δίκτυο MSNBC.

Και πρόσθεσε: «Η πλατφόρμα βρίσκεται περίπου σε απόσταση 130χλμ νότια του Βερμίλιον Μπέι, στη Λουϊζιάνα. Εννέα ελικόπτερα εστάλησαν εκεί», χωρίος να σιευκρινίσει εάν υπήρξαν τραυματισμοί.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις διαρροής πετρελαίου στον Κόλπο, όπως δήλωσε στο CNN ένας εκπρόσωπος της εταιρείας στην οποία ανήκει η εξέδρα.

Η έκρηξη έγινε περίπου στις 16:30 ώρα Ελλάδας. Η εξέδρα ανήκει στην εταιρεία Mariner Energy σύμφωνα με πηγές της αγοράς των πετρελαιοειδών και τα ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ.

Η κινητοποίηση των Αρχών είναι μεγάλη. Ελικόπτερα και άλλα αεροσκάφη κατευθύνονται στο σημείο, όπως και σκάφη της Ακτοφυλακής.

Το σημερινό ατύχημα συνέβη περισσότερο από τέσσερις μήνες μετά την έκρηξη και τη βύθιση της πλατφόρμας Deepwater Horizon, επίσης, στον Κόλπο του Μεξικού.

πηγή: http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/09/blog-post_8034.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου