Πυρετός διαβουλεύσεων μεταξύ των τραπεζών


Κυοφορούνται συγχωνεύσεις για καλύτερη αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης
Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι διαβουλεύσεις μεταξύ των διοικήσεων των τραπεζών για ενδεχόμενες συγχωνεύσεις, που από πολλούς, μεταξύ των οποίων η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος, θεωρούνται ως ο μόνος τρόπος αποτελεσματικής αντιμετώπισης των επιπτώσεων που έχει η οικονομική κρίση στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.
Αν και οι συζητήσεις καλύπτονται από πλήρη μυστικότητα, φήμες θέλουν την Alpha Bank και τη Eurobank να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, για να δημιουργήσουν τον μεγαλύτερο ελληνικό χρηματοπιστωτικό όμιλο.
Ενδεχόμενη συμφωνία έχει ισχυρή οικονομική λογική, υπό την έννοια ότι δημιουργούνται μεγάλες συνέργειες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εάν η συμφωνία των δύο υλοποιηθεί, θεωρείται βέβαιη η αντίδραση της Εθνικής Τράπεζας, προσεγγίζοντας είτε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Τ.Τ.) είτε κάποια από τις άλλες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις θα έχουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τα υπό κρατικό έλεγχο πιστωτικά ιδρύματα (Τ.Τ. και ΑΤΕ). Η τρόικα έχει εκφράσει την προτίμησή της στην αποκρατικοποίησή τους, μέσω διεθνών διαγωνισμών.


πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου