Φθηνότερα τα ελληνικά ξενοδοχεία φέτος, ακριβότερη στην Ευρώπη η Μύκονος

Μειωμένες κατά 10% εμφανίζονται οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της διαδικτυακής ιστοσελίδας σύγκρισης τιμών ξενοδοχείων trivago.


Βασίλισσα της ακριβότερης διαμονής όμως στην Ευρώπη στέφεται η Μύκονος, για την οποία η μέση ξενοδοχειακή τιμή διαμορφώνεται στα 243 ευρώ τον Αύγουστο.

Συγκριτικά με τον περσινό Αύγουστο ο μέσος όρος ξενοδοχειακών τιμών έπεσε στα ελληνικά ξενοδοχεία κατά 10% (μέσος όρος τιμών 119 ευρώ) ενώ στα κυπριακά ξενοδοχεία παρουσιάζεται μικρότερη πτώση τιμών της τάξης των 2% (μέσος όρος τιμών 134 ευρώ).

Στην πρωτεύουσα οι τιμές έπεσαν κατά 10% τόσο σε σύγκριση με τον Ιούλιο όσο και σε σύγκριση με τον περσινό Αύγουστο, διαμορφώνοντας το μέσο όρο τιμών στα 95 ευρώ ανά βραδιά.

Οι ξενοδόχοι στη Θεσσαλονίκη συνεχίσουν να μειώνουν τις τιμές τους και αυτό το μήνα, φτάνοντας στα 85 ευρώ (μείωση 1%) ενώ σε σύγκριση με πέρυσι παρουσιάζουν μείωση 12%. Κατά κανόνα, οι τιμές των ξενοδοχείων για τις πόλεις πέφτουν τον Αύγουστο (κανόνας που επιβεβαιώνεται φέτος σε Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη).

Ο μήνας Αύγουστος παραμένει ο αγαπημένος μήνας καλοκαιρινών διακοπών για τους ταξιδιώτες, οι οποίοι όμως θα βρουν στα περισσότερα ελληνικά νησιά αυξημένες, ξενοδοχειακές τιμές σε σχέση με τον Ιούλιο. Αυτό το μήνα νησιά όπως η Νάξος (μέσος όρος τιμών 103 ευρώ, αύξηση 41%), η Ρόδος (αύξηση 39%) και η Κως (μέσος όρος τιμών 95 ευρώ, αύξηση 2%) παρουσιάζουν αύξηση στις ξενοδοχειακές τους τιμές.

Τέλος και στις περιοχές της Σαντορίνης και της Κρήτης παρατηρείται επίσης άνοδος στις τιμές σε σχέση με τον Ιούλιο: Οία (μέσος όρος τιμών 177 ευρώ, αύξηση 23%), Καμάρι (μέσος όρος τιμών 159 ευρώ, αύξηση 61%), Χανιά (μέσος όρος τιμών 96 ευρώ, αύξηση 13%), Ρέθυμνο (μέσος όρος τιμών 125 ευρώ, αύξηση 27%), Ηράκλειο (μέσος όρος τιμών 114 ευρώ, αύξηση 8%).

Οι τιμές διανυκτέρευσης στα ιταλικά νησιά είναι επίσης «αλμυρές» σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη (Κάπρι 235 ευρώ, Ίσκια 211 ευρώ, Σαρδηνία 185 ευρώ).

Για τις Βαλεαρίδες οι τιμές φτάνουν κατά μέσο όρο τα 146 ευρώ στην Ιμπίθα και 135 ευρώ στη Μαγιόρκα.

Τα Κανάρια Νησιά, τέλος, φαίνονται πιο οικονομικά, καθώς ο μέσος όρος για το συγκρότημα βρίσκεται στα 99 ευρώ, ενώ το δίκλινο στην Τενερίφη κοστίζει 103 ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου