Με τους Γ.Παπακωνσταντίνου και Γ.Προβόπουλο συναντάται ο πρωθυπουργός

Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο θα έχει σήμερα, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Η συνάντηση θα γίνει στη 1:00 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων θα βρεθούν τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί για την ελληνική οικονομία, η εκτέλεση του προϋπολογισμού και κυρίως η υστέρηση των εσόδων, για την οποία η κυβέρνηση ήδη δέχεται σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση.
Τα στοιχεία, δε, για την πτώση του ΑΕΠ που δείχνουν βαθιά ύφεση, η αύξηση της ανεργίας, τα ανησυχητικά στοχεία για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την εξίσωση που καλείται η κυβέρνηση να επιλύσει.
Θέμα που θα τεθεί σίγουρα επί τάπητος θα είναι και οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο μετά και τα αποτελέσματα των stress test. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο διοικητής της ΤτΕ έχουν επανειλημμένως προτρέψει τις ελληνικές τράπεζες να προχωρήσουν σε συμμαχίες και συγχωνεύσεις.
Η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών χωρίς παλινωδίες και υπαναχωρήσεις, είναι ένα ακόμη ζήτημα τη σημασία του οποίου κ. Προβόπουλος έχει πολλές φορές τονίσει. Μάλιστα έχει υποστηρίξει ότι η επιτυχής έκβαση της προσπάθειας της Ελλάδας να εξέλθει από την κρίση είναι άμεσα εξαρτημένη από την υλοποίηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου