Αλλαγή φράσης για τα Ίμια στα σχολικά εγχειρίδια

Σε αλλαγή επίμαχης φράσης στο βιβλίο Ιστορίας της Γ’ Γυμνασίου που αναφέρεται στα Ίμια, προχωρεί άμεσα το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, χωρίς όμως και πάλι να γίνεται οποιαδήποτε αναφορά στους ηρωικώς πεσόντες αξιωματικούς του ΠΝ τη νύχτα της κρίσης.

Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο βιβλίο, του οποίου η πρώτη έκδοση έγινε το 2007, οι συγγραφείς Ευαγγελία Λούβη και Δημήτρης Ξιφαράς, αναφερόμενοι στην κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996, γράφουν στη σελίδα 163 ότι με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις.
Όπως ανακοινώθηκε, η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου με απόφασή της στις 19/10/2009, κατόπιν εισήγησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ενέκρινε την ανατύπωση με βελτιώσεις του βιβλίου, στη νέα έκδοση του οποίου, τον Ιανουάριο του 2011 θα υπάρξει διόρθωση στη σελ. 163 στιχ. 19-20: «με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια» αλλάζει στο ορθό «με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Ίμια» χωρίς να γίνεται μνεία στη πτώση του ελικοπτέρου και τη τραγική απώλεια των Αντιπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, Αντιπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και Σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού.
Το υπουργείο θα αποστείλει συμπληρωματική εγκύκλιο για την ενημέρωση των καθηγητών, ώστε αυτές να περιλαμβάνονται στην προφορική διδασκαλία των μαθητών, μέχρι την έκδοση του νέου βιβλίου
ΠΗΓΗ:http://www.strategyreport.gr/

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ,ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ... ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΘΑΡΑΛΕΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΨΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΗΡΩΕΣ. ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή