Σενάρια πολέμου στη Μέση Ανατολή βλέπουν οι Αμερικανοί...

Ενδεικτικό της κατάστασης στην Μ. Ανατολή αλλά και των όσων προετοιμάζονται είναι το ρεπορτάζ και η ανάλυση του Αμερικανικού περιοδικού Atlantic Magazine (τεύχος Σεπτεμβρίου) το οποίο παρουσιάζει με βασικό εξώφυλλο σενάριο εισβολής του Ισραήλ στο Ιράν και με την Αμερική ουσιαστικά να σύρεται σε μια πολεμική σύρραξη με απρόβλεπτες διαστάσεις όχι μόνον για την ευαίσθητη και εύφλεκτη περιοχή της Μ.Α. αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και νεότερη ανάλυση του αμερικανικού ινστιτούτου STRATFOR της 27ης Αυγούστου το οποίο θεωρεί περίπου ως αναπόφευκτη για το Ισραήλ την επιλογή μιας επίθεσης, ενώ παρόμοια σενάρια και εκδοχές για αιτία πολέμου (casus beli) αναλύει και η Ισραηλινή Jerusalem Post σε πρόσφατο δημοσίευμα της 20ης Αυγούστου.

Ανάλογα σενάρια με πιθανή εμπλοκήκαι της Συρίας είχε παρουσιάσει στις 13 Αυγούστου και στο Αμερικάνικο NewsWeek παρόμοιες εκδοχές με σενάρια πολέμου είχε παρουσιάσει δυο 24ωρα νωρίτερα(11082010) και το διεθνούς κύρους Foreign Policy.
Από τις 27 Μαρτίου 2010 οι έκγυροι New York Times παρουσιάσαν εκτενές ρεπορτάζ και ανάλυση με ασκήσεις επί χάρτου για μια πολεμική εμπλοκή -που σχεδόν για τους αμερικανούς αναλυτές στο σύνολο τους θεωρείται όχι απλά βέβαιη αλλά αναπόφευκτη και επιβεβλημένη εκ μέρους του Ισραήλ- μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Ενδεικτικό των απόψεων που διακεινούνται μεταξύ των αμερικανικών και εβραϊκών think tank είναι και τα όσα αναφέρονται σε έκθεση ανάλυση του ισχυρού αμερικάνικου Council Foreign Relations. Ενώ άκρως αποκαλυπτικό και το τηλεοπτικό ρεπορτάζ του LINKTV ήδη από τον Οκτώβριο του 2009.
Ανάλογα όμως της Αμερικανικής και Εβραϊκής βεβαιότητας για πολεμική σύραξη μεταξύ Ισραήλ και Ιράν με το ισραήλ να επιτίθεται πρώτο στο Ιράν απαντώντας σε φραστικές προκλήσεις του Ιράν είναι και τα παρακάτω δημοσιεύματα που συλλέξαμε και τα οποία παρουσιάζουν τα ίδια σενάρια πολέμου με πηγές πάντα τις Αμερικανικές και Εβραϊκές μυστικές υπηρεσίες.

1. Why Iran vs. Israel rhetoric could escalate into war - CSMonitor.com
Jun 22, 2010...
2. There Will Be War - Forbes.com
Jun 21, 2010...
3. Israel vs Iran: the risk of war | openDemocracy
Jun 11, 2010...
4. War game shows how attacking Iran could backfire | McClatchy
Feb 21, 2010...

Σενάρια και ασκήσεις επί χάρτου που εξετάζει το Ισραήλ εδώ και μια 5ετια τα οποία η αμερικανική διοίκηση και αυτοί που χαράσσουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ανεξαρτήτως ένοικου του Λευκού Οίκου προετοιμάζει και εξετάζει ενώ παρακολουθούυν την ταχύτητα των εξελίξεων στο παρασκήνιο αφενός δείχνουν να τρομάζουν την σημερινό ένοικο του Λ.Ο. αλλά και να έχει θέσει πλήρη ετοιμότητα η πολεμική μηχανή των ΗΠΑ με αναδιάταξη δυνάμεων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν από το οποίο προετοιμάζεται το έδαφος για αποχώρηση ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων. Για αυτό και η σημερινή αμερικανική διοίκηση σπεύδει στις αρχές Σεπτεμβρίου σε νέα και έκτακτη σύσκεψη για το Μεσανατολικό και ειδικότερα για την επανέναρξη των απευθείας συνομιλιών Ισραήλ- Παλαιστινίων, με προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα των συνομιλιών που μοιραία και πάλι θα καταλήξει σε αδιέξοδο. Μια προσπάθεια που γίνεται για να προλάβει δυσμενείς επερχόμενες εξελίξεις που απειλούν όχι μόνο την περιοχή και την εύθραυστη εκεχειρία στην αιματοβαμμένη περιοχή αλλά γενικότερη ανάφλεξη.
Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον και με αυτές τις δυσοίωνες προβλέψεις και τα σενάρια πολέμου με ασκήσεις επί χάρτου μήπως για ακόμα μια φορά η Ελλάδα σύρεται σε μια ατέρμονη και χωρίς διέξοδο περιπέτεια; Θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τις μακραίωνες εδώ και αιώνες δηλαδή -και όχι όπως λάθος γράφεται και αποδίδεται ότι αυτή η έστω πολιτική προσέγγιση οφείλεται στον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος απλά «επένδυσε» στην ιστορία - υπάρχουν, (για όσους γνωρίζουν ιστορία) παραδοσιακά, όχι απλά καλές αλλά άριστες πολιτιστικές και πολιτισμικές σχέσεις με ακατάλυτους δεσμούς κατ’ αρχήν με τον αραβικό και εν συνεχεία με ισλαμικό κόσμο; Ίδωμεν ο καιρός γαρ εγγύς… και σε απλά ελληνικά η συνέχεια θα δείξει.
ΠΗΓΗ:http://kostasxan.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου