Ασιατική Οικονομική Κοινότητα μέχρι το 2015 - τα πλοκάμια της παγκοσμιότητας Κατεβείτε στο Νοτιο-ανατολική Ασία


Από Tony Cartalucci
landdestroyer.blogspot.com


Σύμφωνα με την Ένωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN ), έως το 2015 τα έθνη της Ταϊλάνδης , το Μπρουνέι , Καμπότζη , Ινδονησία , Λάος, Μαλαισία , Μιανμάρ , τις Φιλιππίνες, τη Σιγκαπούρη και το Βιετνάμ θα ενσωματωθούν σε μια ενιαία αγορά και μεταποιητική βάση των 600 εκατομμυρίων ανθρώπων . Αυτό σκιαγραφείται στο «ασιατικού του ASEAN Οικονομικής Κοινότητας Blueprint "που δημοσιεύθηκε το 2008.

http://www.aseansec.org/5187-10.pdf

Η παρούσα πρόσκληση επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της Συνεδρίαση 42ης ASEAN Υπουργούς Οικονομικών » αυτή την εβδομάδα στο Βιετνάμ . Νοτιοανατολικής Ασίας ολοκλήρωση θα αποτελείται από « εναρμόνισης » τα πάντα, από κανονιστικά πρότυπα όσον αφορά τη ροή κεφαλαίων και τη χρηματοδότηση ( συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης των μετοχών που κατέχουν οι περιορισμοί για τους αλλοδαπούς) , της γεωργίας και της δασοκομίας , τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας , την ανάπτυξη υποδομών , τη νομική μορφή όσον αφορά την επικοινωνία και τη μεταφορά ( συμπεριλαμβανομένης της " οδικό δίκτυο ASEAN . ")

Η σημερινή γενική γραμματέας της ASEAN , Surin Pitsuwan της Ταϊλάνδης , οδηγεί τις τρέχουσες προσπάθειες για την εφαρμογή της AEC 2015 σχέδιο . Pitsuwan κάθεται ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της παγκοσμιοποίησης Asian Ίδρυμα , που χρηματοδοτείται από μεταξύ πολλών άλλων, η Boeing , η Chevron , η Ford Foundation, ο Bill και Melinda Gates Foundation , Halliburton , Raytheon Company , η Wal- Mart Stores , Inc Εργάζεται στην Διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Ροκφέλερ of Trustees το 2010 . Επίσης το Σάββατο για το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων » ( ΚΠΑ ) Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή από το 2009, και ακόμη και ομίλησε πριν από το ΚΠΑ στις 14 Μαΐου 2008, σχετικά με μια " μια ενιαία Νοτιοανατολική Ασία. "

Για να πω Surin Pitsuwan είναι ένα " κλασικά εκπαιδευμένο » της παγκοσμιοποίησης είναι υποτιμητική. Ωστόσο, παρά το παρελθόν του και τη δεδηλωμένη πρόθεση της ASEAN AEC , η πρόοδος είναι αργή μεν , τόσο αργή που ορισμένα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων Οι « σκεπτικιστές ότι η ASEAN θα είναι αρκετά τόσο βασικό για το μέλλον της Ανατολικής Ασίας περιφερειοποίησης . "

Surin είναι εισηγμένες στο ΚΠΑ ομιλία του, όπως λέει και αφορά την καθιέρωση ελεύθερου εμπορίου με μπλοκ όπως οι ΗΠΑ και ΕΕ ότι « οι οικονομίες όπως η Ταϊλάνδη , όπως η Μαλαισία , όπως η Ινδονησία , οι Φιλιππίνες έχουν βρεθεί πολύ , πολύ δύσκολο να παραδεχτεί αυτό [ δωρεάν] συναλλαγών , παραδέχονται ότι, λόγω της συμφέρον μέσα. Και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τους μόνο και μόνο επειδή έχουν τη βάση της ανάπτυξής μας τα τελευταία 30 , 40 χρόνια. "

Παρά την εύθραυστη ακροβασία Surin Pitsuwan φαίνεται να αποδίδουν μεταξύ πρόθυμοι παγκοσμιοποίησης και διστάζουν περιφερειακές εθνικιστικές μεσίτες εξουσία , ο ASEAN είναι ένα μέσο για την ενσωμάτωση της παγκοσμιοποίησης στην Ασία σε μεγαλύτερη τους μια κυβέρνηση στον κόσμο . Χρησιμεύει ως ένα φόρουμ να ασκήσει τυποποιήσεις και τους κανονισμούς που θα ακρωτηριάσουν την τοπική βιομηχανία και να καλέσει σε ξένες εταιρείες να κυριαρχήσουν και να αναλάβει τις αγορές και τα όρια για τις ξένες συμμετοχές καθαρής θέσης είναι χαλαροί.

Μια από αυτές των εταιριών της παγκοσμιοποίησης ανυπομονούν για τις υποσχέσεις της AEC του ASEAN είναι η Monsanto . Αξιοποιώντας του ASEAN Διάσκεψη Ασφάλειας των Τροφίμων, Monsanto και οι συνάδελφοί της εταιρείας βιοτεχνολογίας , Chatham House Εταιρική κράτος, Syngenta ζήτησε κανονισμών και της προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας σε συνδυασμό με την εισαγωγή των γενετικά τροποποιημένων τους , ζιζανιοκτόνων και ανθεκτικά στα εντομοκτόνα καλλιέργειες.

Αλλά, όπως και τους δεδηλωμένους στόχους της ASEAN για τη δημιουργία ενιαίου Νοτιοανατολική Ασία , η Monsanto και το στόχο της Syngenta της κυριαρχίας μεγάλες γεωργικές βιομηχανίας στην περιοχή υπήρξε βραδεία και εμποδίζεται από ακτιβισμό και εθνικιστικές αντίσταση .

Το 1999 , η Monsanto συνεργάστηκε με τον Mechai Viravaidya'S τον Πληθυσμό και την κοινοτική ένωση ανάπτυξης ( PDA ) , της Ταϊλάνδης για την εισαγωγή της βιοτεχνολογίας στην Northeastern της Ταϊλάνδης αγρότες . Στις δραστηριότητες περιλαμβάνονταν η δωρεάν διανομή κουβάδες της Monsanto ζιζανιοκτόνων και φυτοφαρμάκων και την επίδειξη της γης τεχνολογία ισοπέδωση . Τοπικές ΜΚΟ βγήκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας , ως μέρος μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας για την αποτροπή του στόχου της Monsanto της εισαγωγής και της εμπορίας των καλλιεργειών ΓΤΟ στην Ταϊλάνδη . Το σχέδιο εγκαταλείφθηκε . Κάποιος πρέπει να αναρωτιέμαι γιατί Monsanto , ταγμένος και αντιφατικές και ενδεχομένως επικίνδυνες καλλιεργειών ΓΤΟ θα συνεργαστεί με το PDA , μια οργάνωση που ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την οικογένεια του οποίου ο ιδρυτής δεν είναι μόνο πιστώνεται με μειώνουν τον ρυθμό αύξησης του πληθυσμού της Ταϊλάνδης από 3,2% ετησίως στην δεκαετία του 1970 % σε 1,2 στα μέσα της δεκαετίας του '90 , στο 0,7 % σήμερα , αλλά και εισέπραξαν την 2007 Απονομή Gates από το Bill και Melinda Gates Foundation .

Ενώ η " Καμπότζης μόνιμη " πρωθυπουργός Χουν Σεν , έχει κυριολεκτικά θέσει η χώρα του προς πώληση στους ξένους επενδυτές , το 45 % των οποίων έχει πωληθεί δεξιά έξω από κάτω ο λαός της Καμπότζης , δεν είναι όλα τα έθνη της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι τόσο πρόθυμοι να αφήσουν τους ξένους in. Ταϊλάνδης περιορίζει τη στιγμή ξένες συμμετοχές μετοχικού κεφαλαίου κατά 49% , έχει απαγορεύσει γενετικώς τροποποιημένων καλλιεργειών , και έχει ισχυρό , βαθιά ριζωμένη οικογένειες θέλει να ανοίξει τις αγορές της Ταϊλάνδης και να ανταγωνίζονται με τις μεγα- επιχειρήσεις της Δύσης . αργή πρόοδο της ASEAN για να πείσουμε αυτές τις holdouts να αποδεχθεί η παγκοσμιοποίηση και την περιφερειακή ενοποίηση φαίνεται να έχει ανοίξει την πόρτα σε πιο ακραία μέτρα από την παγκοσμιοποίησης .

Είτε πρόκειται για το Διεθνής Ομάδα Κρίσεων, στοιβάζονται πάνω προς τα κάτω με τα μέλη του ΚΠΑ σε συνεργασία με Chatham House μεγάλα εταιρικά μέλος Άμστερνταμ & Peroff για την παροχή ασφάλειας , άσκησης πίεσης, καθώς και υποστήριξη για την προπαγάνδα της παγκοσμιοποίησης γενεσιουργό Thaksin Shinwatra και όχλους του διαδηλωτές Ερυθρών Χμερ -esque για να καθαριστεί Ταϊλάνδη των παλιών πλουσίων οικογενειών τους , ή νεκρά σιωπή των μέσων μαζικής ενημέρωσης mainstream για τις θηριωδίες που λαμβάνουν χώρα στην Καμπότζη, ή το άμυνας των ΗΠΑ στρατού της κατάρτισης του πολύ Καμπότζης στρατιωτικές μονάδες που έχουν εκδιώξει ανθρώπους από τη γη τους , μετά την πώλησή του σε ξένους επενδυτές - φαίνεται ότι η παγκοσμιοποίησης αποφάσισαν την ύπουλη και στοιχειωδών ερπυσμός δεν θα λειτουργήσουν ως καλά, όπως και έπραξε για την Ευρωπαϊκή Ένωση .

Νοτιοανατολική Ασία, πιθανότατα εργασίας, μέσω των προσεχών ετών κάπου ανάμεσα σχετικά ομαλή μετάβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση » σε μια υπερ- εθνικό κράτος , και ακόμη αιματηρό και αβέβαιο ώθηση της Μέσης Ανατολής στην περιφερειακή ενοποίηση . Αλλά εάν οι άνθρωποι μπορούν να συνειδητοποιήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο από ό, τι η παγκοσμιοποίηση είναι η πραγματικότητα , ίσως το σύρσιμο της ASEAN των ποδιών να διαθέσετε αυτό τις αποτυχίες και τις παγίδες της ΕΕ , το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ υποφέρουν σήμερα εξαιτίας της αλληλεξάρτησης τους - αλληλεξάρτηση που φαίνεται μόνο για τη διανομή τις αδυναμίες της ελίτ μεταξύ των ανθρώπων , και την εδραίωση του πλούτου του λαού στα χέρια ελίτ .

Παρακάτω , Surin Pitsuwan εκτελεί λεπτές πράξη εξισορρόπησης του κατά τη διάρκεια συνέντευξης SPF .





Πηγή : http://landdestroyer.blogspot.com/ ... asian -οικονομικό - κοινότητα - με -2015 ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου