Συγχώνευση με ΤΤ και Attica Bank προτιμά η Αγροτική


Υπέρ της συγχώνευσης της Αγροτικής Τράπεζας με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την Attica Bank και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αντί της πώλησής της στην Πειραιώς, τάσσεται ο πρόεδρος της ΑΤΕ Θεόδωρος Πανταλάκης.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, o κ. Πανταλάκης ανέφερε ότι «η δημιουργία ενός κρατικού τραπεζικού φορέα, κάτω από τον οποίο θα συγχωνεύονταν οι ATEbank, T.T., Attica Bank και το Δάνειο Παρακαταθηκών και Δανείων, θα ωφελούσε την ελληνική οικονομία...και θα υποστήριζε τα σχέδια της κυβέρνησης για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας σε σημαντικούς κλάδους, ιδιαίτερα δε στην περιφέρεια της χώρας που χρήζει περισσότερης ανάγκης».

Η κυβέρνηση έχει προτρέψει τις ελληνικές τράπεζες να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις που θα οδηγήσουν σε ισχυρότερους ομίλους ώστε να αντιμετωπίσουν καλύτερα την οικονομική κρίση και την αδυναμία χρηματοδότησής τους από τις αγορές.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει προσφέρει 701 εκ. ευρώ για την εξαγορά του μεριδίου που κατέχει το ελληνικό δημόσιο στην ΑΤΕ και το ΤΤ. Τη συγκεκριμένη πρόταση αξιολογεί αυτή την περίοδο ομάδα συμβούλων που έχει προσλάβει η κυβέρνηση και η οποία αποτελείται από τις Lazard, HSBC και Deutsche Bank.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου