Η φλόγα που... άναψε φωτιές!


Σε μοναστήρι έγινε η τελετή αφής της φλόγας των Special Olympics

Η κίνηση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο να τελέσει την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας μέσα στο μοναστήρι της Παναγίας της Κοσμοσωτήρος στις Φέρες, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. 

Η είσοδος ενός εκ των κοριτσιών στον ιερό μαζί με τον Άνθιμο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των πιστών. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Μητροπολίτης: «Εφόσον ο Θεός ανέχεται εμένα, δεν θα ανεχόταν αυτό το κοριτσάκι που είναι αγνό και καθαρό στην ψυχή και στη ζωή του;».

Οι αντιδράσεις προήλθαν καθώς ο συγκεκριμένος ναός είναι από τους παλαιότερους και ιστορικότερους του νομού. Όπως γράφτηκε στο διαδίκτυο από θρησκευτικές οργανώσεις και σωματεία, αποκαλούν το συγκεκριμένο «φως» που παραδόθηκε από τον ιερέα ειδωλολατρικό φως, το οποίο δεν έπρεπε να βρίσκεται στα χέρια του επισκόπου.
Μάλιστα, έχει ζητηθεί από τους πιστούς που αντιδρούν, η παρέμβαση από την Ιερά Σύνοδος.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως υποστήριξε: «Πήρα το φως από την κρύπτη μπροστά από την εικόνα της Παναγίας, ενώ ο χορός των ιεροψαλτών έψελνε κομμάτι από το δοξαστικό του Εσπερινού της Κυριακής του Τυφλού. Δεν φορούσα άμφια».
ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου