Δεν επαρκεί το πακέτο στήριξης

Τι δήλωσε στους Financial Times ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Ο μηχανισμός οικονομικής στήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ύψους 110 δισ. ευρώ, δεν επαρκεί για να αντισταθμίσει τις συνέπειες από τον αποκλεισμό της χώρας από τις διεθνείς αγορές, τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times.


Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε γι’ άλλη μια φορά τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους, σημειώνοντας πως μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν καταστροφική για την ευρωζώνη. «Δεν θα γίνει αναδιάρθρωση. Θα υπάρξουν πολύ ευρύτερες συνέπειες για τη ζώνη του ευρώ αν η Ελλάδα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη σε Παρίσι, Φρανκφούρτη και Λονδίνο με στόχο την εξεύρεση διεθνών επενδυτών.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών, κανένας επενδυτής δεν θα θέλει να επενδύσει σε άλλες περιφερειακές οικονομίες της ευρωζώνης, ανάφερε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε την «ουσιαστική διάλυση της ενότητας της ευρωζώνης».

Όπως παρατηρούν οι FT, τις δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου ενίσχυσαν σχόλια αξιωματούχων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ , την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Ανώτατος αξιωματούχος του ΔΝΤ φέρεται να δήλωσε ότι «κανένας δεν θα ωφεληθεί από μια χρεοκοπία της Ελλάδας».
ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου