ΚΥΠΡΟΣ: Όνειρό μας η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ!


Η πλειοψηφία των πολιτικών μας σε Ελλάδα και Κύπρο φαίνεται πως ενστερνίζονται την άποψη ότι “πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού”.

Δεν γνωρίζω αν αυτή η φράση έχει ειπωθεί από συγκεκριμένο πρόσωπο (για να μνημονεύσω το όνομά του) ή αν έχει καταγραφεί από τη συλλογική αντίληψη ανθρώπων περί πολιτικής. Και η... εκδοχή “πολιτική είναι η τέχνη του αναγκαίου”, συμπληρωματική – εκ πρώτης όψεως - φαίνεται προς την προηγούμενη.

Μας είπαν οι πολιτικοί μας και μας λένε ακόμα - άλλοτε απροκάλυπτα και άλλοτε εμμέσως - ότι υπό τις παρούσες συνθήκες (πολιτικές, γεωστρατηγικές, οικονομικές και άλλες) εφικτή και αναγκαία κίνηση για τη “λύση” του Κυπριακού είναι η αποδοχή ενός σχεδίου τύπου Ανάν ή η διζωνική – δικοινοτική ομοσπονδία ή δεν ξέρω τι άλλο κατάπτυστο.
Αυτό, που κάνουν οι πολιτικοί μας δεν είναι πολιτική. Οι πολιτικοί μας δεν παράγουν πια πολιτική, απλά διαχειρίζονται τις εκάστοτε συνθήκες. Είναι μόνον “διαχειριστές” και μάλιστα κακοί “διαχειριστές”, από την άποψη ότι αδυνατούν να προβλέψουν τις επερχόμενες εξελίξεις και πάντα τρέχουν πίσω από αυτές, προσπαθώντας να μπαλώσουν –όσο μπαλώνονται- τα πράγματα.

Τώρα τι φταίει για αυτή την πρακτική, αν φταίει δηλαδή η ανικανότητα / η προχειρότητα / η ελληνική νοοτροπία “βλέποντας και κάνοντας” ή αν έχουν αναλάβει “διατεταγμένη υπηρεσία” ή αν είναι και τα δύο μαζί, ας το κρίνει ο καθένας μόνος του.

Πάντως πρωτογενώς φταίμε και εμείς, γιατί οι λαοί συνήθως έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν…

Αν “πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού” θα ήμασταν ακόμα “εγιαλέτ” της Οθωμανικής Αυτοκτατορίας ή τα σύνορα της του νεοσύστατου ελληνικού κράτους θα έμεναν για πάντα λίγα χιλιόμετρα βορειότερα από τη Λαμία ή η Κύπρος θα ήταν ακόμα αγγλικό έδαφος ή …

Πολιτική - για μένα - είναι να κάνεις το όνειρο πραγματικότητα. Κόντρα στους καιρούς να διατηρείς το όνειρο ζωντανό και όταν οι πολιτικές, οι γεωστρατηγικές, οι οικονομικές και οι άλλες συνθήκες το επιτρέψουν να το μετουσιώσεις σε πραγματικότητα.

Και οι συνθήκες πάντα αλλάζουν, άλλοτε αργά και άλλοτε γρηγορότερα…

Κύριοι πολιτικοί μας, σας κουβαλάμε στην πλάτη μας και σας “ταΐζουμε” πλουσιοπάροχα. Γίνετε, επιτέλους, πολιτικοί.

Ενστερνιστείτε το όνειρό μας. Διατηρήστε το ζωντανό. Παλέψτε να το κάνετε πραγματικότητα. Αν όχι εσείς, αυτοί που θα ᾿ρθουν…

Όνειρό μας η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ!

Η φωτογραφία είναι από πρόσφατη αντικατοχική εκδήλωση του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.

Σχόλιο: H Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, Επανένωση και όπως αλλιώς θέλουν να παρουσιάζουν αυτή τη νέα λύση τύπου σχεδίου ΑΝΑΝ, καμία σχέση δεν έχει με την Απελευθέρωση, όσο και αν προσπαθούν να τα ταυτίζουν. Γι' αυτή την πλάνη που επιχειρούν απάντα ο Θουκυδίδης:

“Kαὶ τὴν εἰωθυῖαν ἀξίωσιν τῶν ὀνομάτων ἐς τὰ ἔργα ἀντήλλαξαν τῇ δικαιώσει...”,
που αποδίδεται “για να δικαιολογούν τις πράξεις τους άλλαζαν ακόμα και την σημασία των λέξεων”. (Θουκυδίδης, Γ' 82,4).
πηγή: http://www.facebook.com/photo.php?pid=14528568&fbid=10150281336885002&id=247295425001&ref=nf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου