Εμφύλιο στην Ελλάδα προβλέπει Γερμανός οικονομολόγος


Σε ένα ακραίο σενάριο καταλήγει Γερμανός οικονομολόγος ο οποίος υποστηρίζει πως η μακροχρόνια εφαρμογή των οικονομικών μέτρων και οι εντάσεις στην ελληνική κοινωνία μπορούν να οδηγήσουν σε εμφύλιο πόλεμο.

Την άποψη αυτή διατυπώνει ο Χανς Βέρνερ Σιν, επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών στο Μόναχο, που κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη γειτονική Ιταλία επισήμανε πως τα σκληρά μέτρα όχι μόνο δε θα αποτρέψουν την πτώχευση αλλά ίσως οδηγήσει τη χώρα μας σε έναν νέο εμφύλιο πόλεμο.


«Η πολιτική της επιβεβλημένης εσωτερικής υποτίμησης, αποπληθωρισμού και ύφεσης θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου», είπε ο Σιν σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph.

Ο ίδιος προσέθεσε πως παρόλο που η κοινωνία έχει συνοχή σε μια περίοδο απεργιών τα αποτελέσματα των μέτρων λιτότητας θα φανούν στο δεύτερο έτος εφαρμογής τους σε συνδυασμό με την αύξηση της ανεργίας και της πολιτικής "κόπωσης".

Ο οικονομολόγος συνέχισε τις δυσοίωνες προβλέψεις του λέγοντας πως η φυγή της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ δεν είναι η χειρότερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου