)“Η Ελλάδα θα πρέπει να έχει μία ισχυρή κρατική τράπεζα και δύο ή τρείς ιδιωτικές”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξη του στο Reuters, επισημαίνοντας ότι έχει ήδη ζητηθεί από τους συμβούλους Lazard, HSBC και Deutsche Bank να προτείνουν τους τρόπους για την ενίσχυση του κλάδου στη χώρα. Πρόσθεσε ότι η κατάσταση στον κλάδο θα βελτιώνεται καθώς η χώρα θα εξέρχεται της κρίσης και ότι οι αγορές θα ανοίξουν για την Ελλάδα.
Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην αύξηση των εσόδων δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την διεύρυνση της φορολογικής βάσης με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Εξετάζει επίσης την μείωση φόρων σε ορισμένους κλάδους ώστε να προσελκύσει επενδύσεις και να ενισχύσει την ανάπτυξη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ομιλία του στο οικονομικό φόρουμ Economic Club της Νέας Υόρκης, ανέφερε ότι η Ελλάδα αψηφεί τους απαισιόδοξους και κάνει σημαντικά βήματα στην εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας με στόχο τη βελτίωση των δημοσιονομικών της μεγεθών. Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει πτώχευση. Η Ηράκλεια προσπάθεια του τελευταίου 12μήνου εξασφάλισε τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της Ελλάδας, δήλωσε χαρακτηριστικά.
“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τριμηνιαίοι στόχοι θα επιτευχθούν”, επισήμανε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η Ευρώπη έχει επενδύσει πολλά στην επιτυχία της Ελλάδας. «Ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, η μεγαλύτερη ανησυχία μου αυτή τη στιγμή είναι να διασφαλίσουμε ότι οι περικοπές δεν επιβαρύνουν αυτούς που κινδυνεύουν περισσότερο σε μια ύφεση και δεν εξουδετερώνουν πιθανές αυξήσεις εισοδήματος». Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει σκληρές προσπάθειες για να καταπολεμήσει την μαύρη οικονομία και την φοροδιαφυγή.
Γ. Παπακωνσταντίνου: Υπερβολικές οι ανησυχίες της αγοράς
Μικρότερη της αναμενόμενης πιθανόν να είναι η συρρίκνωση της οικονομίας φέτος, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά σημάδια στους σημαντικούς οικονομικούς δείκτες που εξάγουν αυτό το συμπέρασμα.
Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε υπερβολικές τις ανησυχίες για την υστέρηση των κρατικών εσόδων και επανέλαβε ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να επιστρέψει στις αγορές για δανεισμό με μακροπρόθεσμες λήξεις μέσα στο 2011.
πηγή: http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/6162-γ-παπανδρέου-η-ελλάδα-θα-πρέπει-να-έχει-μια-ισχυρή-κρατική-τράπεζα-και-δύο-ή-τρείς-ιδιωτικές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου