Ιατρική παρακολούθηση σε... ρούχο!



Ενα αποτελεσματικό σύστημα συνεχούς παρακολούθησης των βιολογικών δεικτών ασθενών επινόησε η σχεδιάστρια Ολγκα Επίκινα...

Το ΗealthΡals αποτελείται από τρία έξυπνα αξεσουάρ τα οποία φοριούνται ως «κορδέλα» στο κεφάλι, ως «γιακάς» στον λαιμό και ως «βραχιόλι» στο χέρι και αντλούν την απαραίτητη ενέργεια για τη λειτουργία τους από τη θερμότητα που παράγει το ανθρώπινο σώμα. Οπως εξηγεί η Επίκινα, οι τεχνολογικά προηγμένες συσκευές λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους, συλλέγοντας και αποστέλλοντας πληροφορίες όπως θερμοκρασία, καρδιακοί παλμοί κ.ά. στο κινητό τηλέφωνο ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του ασθενούς, ασύρματα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας Βluetooth.

Στη συνέχεια, τα στοιχεία αυτά θα αποστέλλονται μέσω Ιnternet και στον γιατρό που παρακολουθεί τον ασθενή, προκειμένου ο ίδιος να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα της πορείας του ακόμη και εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα με τη σχεδιάστρια, το συγκεκριμένο σύστημα θα μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα ή βρίσκονται σε μετεγχειρητικό στάδιο και πρέπει να παραμένουν υπό τη διαρκή επίβλεψη των ειδικών.


ΠΗΓΗ: TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου