Απελπιστική η κατάσταση στις εθνικές οδούς με τα φορτηγά

Απελπιστική η κατάσταση στις εθνικές οδούς με τα φορτηγά



Απελπιστική είναι η κατάσταση στις εθνικές οδούς της χώρας με τα αυτοκίνητα να είναι σχεδόν σταματημένα σε Ασπρόπυργο και Μεταμόρφωση εξαιτίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων που το πρωί  επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να κατευθυνθούν στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης το πρωί στις 5:30 στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας το 13ο χλμ στο ύψος της ΦΑΓΕ όταν ΙΧ αυτοκίνητο προσέκρουσε πάνω σε ΙΧ φορτηγό που πήγαινε προς την ίδια κατεύθυνση και στη συνέχεια τα δύο οχήματα έπεσαν πάνω σε επτά φορτηγά που είναι σταθμευμένα στο σημείο. Η εθνική οδός έκλεισε ενώ τα οχήματα απομακρύνθηκαν αρκετή ώρα μετά

Στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, από το πρωί έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων μετά από μπλόκο των φορτηγών στο Δαφνί.ν Η Τροχαία εκτρέπει τους οδηγούς , στο ύψος του Ασπρόπυργου, μέσω της λεωφόρου Σχιστού. Νωρίτερα η αστυνομία εμπόδισε νέα προσπάθεια των ιδιοκτητών ΙΧ να πάνε στο κέντρο της Αθήνας.
Τα ξημερώματα επικράτησε ένταση ανάμεσα στην αστυνομία και τους ιδιοκτήτες φορτηγών, όταν οι πρώτοι εμπόδισαν τους δεύτερους να κινηθούν ομαδικά προς το κέντρο της πρωτεύουσας, προτείνοντας τους να περάσουν κάποιοι από αυτούς. Οι οδηγοί όμως που ήθελαν να μετακινήσουν όλα τα φορτηγά, δεν δέχτηκαν και… έσβησαν τις μηχανές.
Εν τω μεταξύ, ακόμα πιο γερά νεύρα θα χρειαστεί να έχουν οι οδηγοί τις επόμενες ώρες, αφού οι φορτηγατζήδες σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενισχύοντας τα μπλόκα στις εθνικές οδούς, εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων την Τρίτη.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής υπάρχουν είκοσι μπλόκα με 796 φορτηγά γύρω από την πρωτεύουσα. Η κυβέρνηση μελετά την εφαρμογή σχεδίου για την ομαλή λειτουργία της αγοράς με καύσιμα και προϊόντα από την Τετάρτη, εφόσον οι απεργοί συνεχίσουν τις κινητοποιήσει.
ΠΗΓΗ:http://www.madata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου