Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο



Η είδηση τη Δευτέρα βγήκε από την αγαπημένη του Γιώργου, Νέα Υόρκη. Ο πρωθυπουργός μας, επισκέφθηκε την Wall Street και ξεστόμισε αυτό που το «Ποντίκι» έγραψε πριν από...

ένα μήνα: Έχουμε δημόσια περιουσία που αξίζει πάνω από 270 δισεκατομμύρια ευρώ και την πουλάμε. Ελάτε να την πάρετε.
Εδώ και 2 περίπου εβδομάδες η κυβέρνηση έδωσε τα χέρια με την τρόικα για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας (από τράπεζες και εταιρίες μέχρι κτίρια και ..νησιά) ώστε να βρεθούν τα πολυπόθητα έσοδα.

Βέβαια έχει ήδη περάσει σχετική νομοθετική ρύθμιση (εμπνεύσεως τρόικας και εκτελέσεως Παπακωνσταντίνου) που επιτρέπει στην διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων να εκμεταλλεύεται την περιουσία του κράτους με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς έλεγχο.

Αφού το πρόμο στην Ευρώπη του υπουργού Οικονομικών στέφθηκε μάλλον με αποτυχία, επειδή οι εταίροι μας είναι πιο υποψιασμένοι αλλά και υπερχρεωμένοι, τώρα χτυπάμε την πόρτα στην φίλτατη Αμερική, που μπορεί και τυπώνει χρήμα. Μετά θα έρθουν οι Αραβες, οι Κινέζοι και αργότερα - αν πιεστούμε πολύ- οι Ρώσοι. Κάτι μου λέει όμως πως οι φίλοι Αμερικανοί θα μας κάνουν το χατίρι. Με το αζημίωτο βέβαια.

Άλλωστε η Αμερική θεωρείται "μάνα" των εκπτώσεων. Εκεί κανείς δεν βάζει το χέρι στην τσέπη εαν δεν έχει discount τουλάχιστον 50% σε αυτό που αγοράζει. Διαφορετικά το θεωρούν κοροιδία. Εμείς τι να πούμε οι έρμοι;

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου