Καταδικάζει η Χ. Κλίντον το κάψιμο του Κορανίου


Ως «ασεβές» και «αισχρό» αποκάλεσε χθες η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών το σχέδιο αμερικανικής εκκλησίας να κάψει το Κοράνι με αφορμή την ένατη επέτειο από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Τη δήλωση αυτή έκανε η Κλίντον κατά τη διάρκεια του iftar, του γεύματος, δηλαδή, που τρώνε οι μουσουλμάνοι μετά τη νηστεία του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, το οποίο παρέθεσε το υπουργείο Εξωτερικών.
"Με ενθαρρύνει η ξεκάθαρη, αναμφίβολη καταδίκη αυτής της ασεβούς και αισχρής πράξης, από την πλευρά των αμερικανών θρησκευτικών ηγετών απ' όλα τα δόγματα-από Χριστιανούς Ευαγγελικούς έως Εβραίους ραββίνους καθώς και από κοσμικούς αμερικανούς ηγέτες και διαμορφωτές της κοινής γνώμης", είπε η Κλίντον τονίζοντας ότι το γεύμα παρατίθεται την ημέρα που τα μμε μεταδίδουν ότι ο πάστορας Τέρι Τζόουνς έχει προγραμματίσει τη διοργάνωση της "Παγκόσμιας Ημέρας Κάψε Ένα Κοράνι" το Σάββατο.

Εκτιμάται ότι στο iftar οι προσκεκλημένοι ήταν περίπου 230- ανάμεσά τους πρεσβευτές, επικεφαλής ΜΚΟ και 70 νεαροί αμερικανοί μουσουλμάνοι ηγέτες.
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=200599

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου