Αποσύρει το ενδιαφέρον της για ΤΤ και Αγροτική η Τράπεζα Πειραιώς!

Οι καθυστερήσεις στην διαδικασία οδήγησαν την Τράπεζα Πειραιώς να αποσύρει το ενδιαφέρον της για την ΑΤΕ και το Τ.Τ.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταύρος Λεκάκος, CEO της Τράπεζας Πειραιώς, «δυόμιση μήνες μετά, η Τράπεζα Πειραιώς απέσυρε το ενδιαφέρον της διαπιστώνοντας ότι οι σχετικές αποφάσεις δεν είναι του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος» 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν χθες οι τρεις σύμβουλοι του δημοσίου θα δώσουν την έκθεσή τους για τις τράπεζες μετά τις 15 Οκτωβρίου.
Πηγές της Τράπεζας Πειραιώς ανέφεραν ότι η όλη διαδικασία καθυστερεί και δεδομένων και των επικείμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών φαίνεται ότι θα ενεργοποιηθεί ουσιαστικά περί τα τέλη Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο η Τράπεζα Πειραιώς υπέβαλε πρόταση για τη συνδυασμένη εξαγορά του 77,35% της ΑΤΕbank και του 33,04% του ΤΤ που κατέχει το ελληνικό δημόσιο. Το τίμημα της εξαγοράς και για τις δυο συμμετοχές ανερχόταν στα 701 εκατ. ευρώ σε μετρητά.
Η απόφαση της Πειραιώς να αποσυρθεί από τη «μάχη» για τις δύο τράπεζες αφήνει ανοιχτό τον δρόμο για την υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων που θέλουν τη δημιουργία ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα στον τραπεζικό κλάδο.
Η Ελλάδα θα βρεθεί με έναν ισχυρό κρατικό τραπεζικό όμιλο και δύο ή τρεις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες, μετά τις αναμενόμενες συγχωνεύσεις, δήλωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Reuters Insider.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών θα πρέπει να βελτιωθεί, καθώς η Ελλάδα εξέρχεται από την κρίση και οι αγορές κεφαλαίου ανοίγουν εκ νέου για τη χώρα.
ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου