Σε απεργιακή κινητοποίηση κατεβαίνουν ιδιοκτήτες φορτηγών των διεθνών μεταφορών, όπως ανακοίνωσε στο πλαίσιο κινητοποιήσεων για τη ΔΕΘ ο πρόεδρος τους Απόστολος Κενανίδης.

Όπως είπε, σε πανελλαδική συνέλευση των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης αποφασίστηκαν απεργιακές κινητοποιήσεις από την Κυριακή το βράδυ επ' αόριστον.Ο κ. Κενανίδης δήλωσε ότι η απεργία των διεθνών μεταφορών θα κρατήσει μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την απελευθερώση του επαγγέλματος ή να αλλάξουν τα επίμαχα άρθρα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου οι επαγγελματίες πραγματοποιούν πορεία προς το Βελλίδειο ίδρυμα για να επιδόσουν ψήφισμα στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ακολουθούμενοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούν να τους ανακόψουν το δρόμο. Νωρίτερα, σημειώθηκε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Το Newsit μίλησε με τον Δημήτρη Περβανίδη, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου ιδιοκτητών βυτιοφόρων Μακεδονίας - Θράκης, ο οποίος τόνισε ότι ακόμη δεν έχουν παρθεί αποφάσεις από το σωματείο, πράγμα που όπως είπε αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στο Newsit ο αντιπρόεδρος του πανελληνίου σωματείου χερσαίων μεταφορών Ν. Παπασταματόπουλος, οι ιδιοκτήτες φορτηγών θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα από τη Λάρισα πορεία προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη "μέχρι να τους σταματήσει η αστυνομία" όπως είπε. 

ΠΗΓΗ:http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου