Schroders: Νέο "πακέτο" στήριξης της Ελλάδας την επόμενη τριετία



Νέο «πακέτο» στήριξης στην Ελλάδα από τις χώρες της Ε.Ε. «βλέπει» μέσα στην επόμενη τριετία η Virginie Maisonneuve, επικεφαλής αναλύτρια για την παγκόσμια και διεθνή χρηματιστηριακή αγορά στην Schroders.

«Έχουμε ακόμη μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων, που από τη μια έχεις τη Γερμανία και ως ένα βαθμό κάποιες άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, οι οποίες επωφελούνται σημαντικά από την ενίσχυση της ζήτησης στις αναδυόμενες αγορές κι από την άλλη έχεις τη νοτιότερη ζώνη, που δεν έχει ξεφύγει από τα προβλήματά της», ανέφερε η Maisonneuve στο CNBC.

Και πρόσθεσε: «Αναμένουμε ότι μέσα στο διάστημα των τριών επόμενων ετών, θα χρειαστούμε άλλο ένα πακέτο για την Ελλάδα».

Η αναλύτρια πιστεύει πως οι ανεπτυγμένες οικονομίες κινούνται μέσα σε ένα περιβάλλον χαμηλών αναπτυξιακών ρυθμών, ενώ οι αναδυόμενες συνεχίζουν να αυξάνουν το μερίδιο τους στην αγορά. Οι τελευταίες θα βοηθήσουν να σταθεροποιηθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα, εκτιμά η Maisonneuve.

«Ο ρόλος της νότιας Ευρώπης λογικά ελαχιστοποιηθεί και συνεπώς θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε, ωστόσο θεωρώ πως το αναμένει κανείς περισσότερα πακέτα οικονομικής στήριξης είναι πολύ ρεαλιστικό», είπε.

Για τις ΗΠΑ, η Maisonneuve πιστεύει πως η ανάκαμψη της οικονομίας εξαρτάται από την ανανέωση της απασχόλησης, ενώ θεωρεί πιθανή την επέκταση της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης εάν δεν υπάρξουν ξεκάθαρες ενδείξεις πως η ανεργία θα υποχωρήσει.
πηγή: http://www.capital.gr/News.asp?id=1050317

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου