Συνελήφθησαν στην Ουρουγουάη οι δύο Έλληνες που εξαφάνισαν 1,4 εκατομμύρια ευρώ από τα ΕΛΤΑ της Λάρισας


Δύο Έλληνες, ηλικίας 35 ετών, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, διωκόμενοι με διεθνή εντάλματα σύλληψης των ελληνικών αρχών για υπεξαίρεση ποσού ιδιαίτερα μεγάλης αξίας (1.397.181,51 ευρώ) ο πρώτος και για συνέργεια στην πράξη αυτή ο δεύτερος.

Τα διεθνή εντάλματα σύλληψης είχαν εκδοθεί από τις ελληνικές δικαστικές αρχές, μετά από προανάκριση που είχε διενεργήσει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας για υπεξαίρεση από το κεντρικό κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. Λάρισας την 30-07-2010. Ως δράστης αναζητείτο έκτοτε υπάλληλος του συγκεκριμένου καταστήματος και ως συνεργός του έτερος ημεδαπός, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες των αστυνομικών αρχών, είχαν διαφύγει στο εξωτερικό, με πιθανή χώρα προορισμού την Ουρουγουάη.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν στο Τμήμα Interpol Ελλάδας και σε συνεργασία με την Πρεσβεία μας στο Μοντεβιδέο, ενημερώθηκαν σχετικά οι αντίστοιχες αστυνομικές υπηρεσίες της Ουρουγουάης, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι διεθνώς διωκόμενοι ημεδαποί. Από την Interpol Ελλάδας θα ενημερωθούν οι ελληνικές δικαστικές αρχές, προκειμένου κινηθούν οι διαδικασίες έκδοσής τους.
http://www.newsblog.gr/


Διαβάστε περισσότερα http://24newslines.blogspot.com/2010/10/14_14.html#ixzz12KoZ4Wqw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου