ΔΝΤ: Θα χρειαστούν κι άλλα σκληρά μέτρα και για το 2011 και για το 2012! - Παπανδρέου: "Δεν θα πάρουμε νέα μέτρα"

 Πρωθυπουργός:
- "Τα πιο επώδυνα μέτρα έχουν ήδη ληφθεί"
- "Ο συναγερμός δεν έχει λήξει! Το 2011 είναι το δεύτερο κρίσιμο ημίχρονο"
- "Ο λαός πληρώνει τα εγκλήματα της ΝΔ"
- ΔΝΤ: Δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί

Νέα πιο σκληρά μέτρα θα χρειαστεί να λάβει η ελληνική κυβέρνηση για να αποφύγει οριστικά η χώρα την χρεωκοπία λέει το ΔΝΤ.

Παπανδρέου πριν από λίγο: «Παρά τις νέες διορθώσεις της Eurostat, θα κατακτήσουμε τους στόχους που θέσαμε φέτος για το έλλειμμα και δεν θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τον Έλληνα πολίτη.»

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ο πρωθυπουργός είπε επίσης οτι : "Τις πιο επώδυνες αποφάσεις τις έχουμε πάρει", είπε αλλά πρόσθεσε: "Ο συναγερμός δεν έχει λήξει! Το 2011 είναι το δεύτερο κρίσιμο ημίχρονο."

Επιτέθηκε επίσης σφοδρά στη ΝΔ κατηγορώντας την ευθέως για την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία.

Φορώντας πράσινη γραβάτα και με οξείς τόνους ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας: 

«Θα είμαστε η πιο διαφανής χώρα σε ό,τι αφορά τις στατιστικές. Ασχολούμαστε αναγκαστικά με το έλλειμμα και το χρέος που μας άφησε η ΝΔ».

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια για να ορθοποδήσει η χώρα, η οποία -όπως είπε- πληρώνει τις εγκληματικές πράξεις της ΝΔ.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επεσήμανε πως κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ «είχε κυριαρχήσει το ψέμα, η αδιαφάνεια, η απόκρυψη της αλήθειας».

«Αυτά τα χαρακτηριστικά σφράγισαν την διακυβέρνηση της ΝΔ, το ελλειμμα και το χρεος ήταν τελικά η επισφράγιση, η απόδειξη, η επιβεβαίωση της εικόνας που είχαν σχηματίσει διεθνώς οι εταίροι», συμπλήρωσε.

«Εσείς τα φουσκώσατε», συνέχισε φουσκώσατε το έλλειμμα στο 15% από 3% που είχατε πει, και απλώς τα αποκρύψατε. Ακόμα και σήμερα ανακαλύπτει η Eurostat τις αμαρτίες σας και σήμερα ακόμα η κληρονομιά σας μας κυνηγά διεθνώς».

"Δεν είμαστε ίδιοι. Αποφασίσαμε με όποιο πολιτικό κόστος να αλλάξουμε την Ελλάδα."

Το ΔΝΤ επιμένει: Πάτε καλά, αλλά... θα πρέπει να ληφθούν και νέα μέτρα

Η έκθεση προόδου του ΔΝΤ δεν θα είναι μεν αρνητική για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά θα επισημαίνεται οτι θα χρειαστούν και άλλα πρόσθετα μέτρα για το 2011 και για το 2012.

Θα επισημαίνεται οτι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και έχουν τεθεί σ' εφαρμογή δεν έχουν αποδώσει ικανοποιητικά.

Υπενθυμίζεται οτι το ΔΝΤ στην ετήσια έκθεση του και σε παράγραφο που αναφέρεται στην  ελληνική οικονομία έχει ήδη αναφέρει οτι ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία θα έρθει από το 2012!
'Οπως αναφέρεται στη σχετική παράγραφο, η χώρα μας θα αντιμετωπίσει το μέγιστο της ύφεσης το 2010 και σταδιακά από το 2011 η τάση θα αντιστραφεί ώστε ο ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ να ξαναγίνει θετικός το 2012.

Σε συνδυασμό μάλιστα με την αναμονή της 22ης Οκτωβρίου που θα δοθεί στην δημοσιότητα και επίσημα από την ΚΟΜΙΣΙΟΝ το ελληνικό έλλειμμα όλα δείχνουν οτι τα επόμενα δυο χρόνια θα είναι πιο δύσκολα απ' όσο μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Μόλις χθες ήταν που ο εκπρόσωπος της Κοµισιόν Αµαντέου Αλταφάι "μάσησε" τα λόγια του όταν ρωτήθηκε για το θέµα της λήψης πρόσθετων µέτρων λιτότητας εφόσον διαπιστωθεί ότι το δηµοσιονοµικό έλλειµµα της Ελλάδας είναι κατά πολύ µεγαλύτερο του 13,7% του ΑΕΠ για το 2009.

Ο Α. Αλταφάι, εκπρόσωπος του αρµόδιου για τα Οικονοµικά επιτρόπου Ολι Ρεν, επιβεβαίωσε πως πράγµατι το έλλειµµα, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες της Γιούροστατ στην Ελλάδα, θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει πόσο. Πληροφορίες από την Αθήνα µιλούσαν ακόµη και για 15%, ενώ στις Βρυξέλλες κοινοτικές πηγές έλεγαν πως µε την αναθεώρηση το έλλειµµα θα κινηθεί γύρω στο 14,1%.

Για πρωτη φορά επίσης, µιλώντας σε δηµοσιογράφους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονοµικών της Γερµανίας Γ. Ασµούσεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόµενο να υπάρξει επιµήκυνση του χρόνου αποπληρωµής του δανείου στην Ελλάδα – µε βάση το Μνηµόνιο – µετά το 2013. Να σηµειωθεί ότι η γερµανίδα καγκελάριος δεν συζητούσε µέχρι τώρα κάτι τέτοιο.

ΠΗΓΗ:http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου