Πέφτει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα - Πρώτα χιόνια στα ορεινα

- Ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα από Τετάρτη και στην Αθήνα
- Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας ξεκινώντας από τα βόρεια της χώρας
- Μικρή βελτίωση του καιρού από Σαββατοκύριακο, αλλά με τσουχτερό κρύο
- Χιόνια και στα υψηλά βουνά και πιθανότατα και στον Παρνασσό

Οι βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια και οι καταιγίδες κυρίως στα δυτικά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Τετάρτη.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγιδες. Τη νύχτα θα πέσουν λίγα χιόνια στα βουνά κυρίως των βορειοανατολικών περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, και το βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα κατά τόπους είναι πιθανό να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς κελσιου. Στην Ηπειρο η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν και αργά τη νύχτα στις Κυκλάδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές . Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θρμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο κυρίως από το μεσημέρι. Πιθανότητα καταιγίδων στα βόρεια τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Πιθανότητα καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 που από το βράδυ θα γίνουν βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και αργότερα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη

Ο καιρός προβλέπεται με
 νεφώσεις, με βροχές , καταιγίδες κυρίως στη δυτική κεντρική και νότια Ελλάδα και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα που κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα θα εξασθενήσουν αρχικά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και αργότερα στη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.

Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή

Ο καιρός στη δυτική και κεντρική Μακεδονία ,τη Θεσσαλία , την ανατολική στέρεα ,την Εύβοια ,την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη προβλέπεται με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα στα βόρεια το βράδυ θα εξασθενήσουν . Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 και τοπικά στο αιγαίο 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα πτώση.

Πρόγνωση καιρού για το Σαββατοκύριακο   

Ο καιρός προβλέπεται με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στην ανατολική και νότια Ελλάδα και κυρίως στις νησιωτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο αιγαίο 5 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειωθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.
ΠΗΓΗ:http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου