Ισραηλινοί καταδρομείς σε άσκηση στην Ελλάδα!


Σε ηπειρωτικές περιοχές της Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή ελληνικών και ισραηλινών ελικοπτέρων θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα κοινή άσκηση ειδικών μονάδων του ισραηλινού στρατού και κομάντο της Πολεμικής Αεροπορίας με σενάριο την έρευνα και διάσωση σε συνθήκες μάχης

Είναι η συνήθης πρακτική για την έρευνα-διάσωση μάχης που ακολουθούν οι επίλεκτοι της 31 ΜΕΕ (Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων) της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τώρα θα συνασκηθούν με την αντίστοιχη ομάδα των ισραηλινών κομάντο που καταφθάνουν την επόμενη εβδομάδα στην Ανδραβίδα.
Η κοινή εκπαιδευτική άσκηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβαθμισμένης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ θα ξεκινήσει την επόμενη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου.
Συνολικά 8 ισραηλινά ελικόπτερα (4 UH-60 και 4AH-64D Apache Longbow) αφού ακολουθήσουν τη διαδρομή Κρήτη-Κύθηρα-Καλαμάτα θα κατευθυνθούν στο ΚΕΑΤ στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας όπου θα διεξαχθεί το κύριο μέρος της άσκησης.
Εκ μέρους των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, εκτός από τους άντρες της 31 ΜΕΕ, θα συμμετάσχουν 1 ελικόπτερο Super Puma, 2 ελικόπτερα AH-64A Apache και 6 μαχητικά αεροσκάφη.
Τα σενάρια της συγκεκριμένης άσκησης Έρευνας-Διάσωσης Μάχης (Combat Search and Rescue) προβλέπουν ακόμη σύνθετες αποστολές στην ηπειρωτική περιοχή της βόρειας, κεντρικής και δυτικής Πελοποννήσου.

ΠΗΓΗ:http://kostasxan.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου