Η κυβέρνηση τρέμει και τις σφεντόνες...

  • Για οπλοκατοχή θα συλλαμβάνεται όποιος κουβαλάει ακόμα και... σφεντόνα!
Ακόμη και η σφεντόνα που εκτοξεύει πέτρες ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο θα θεωρείται πλέον όπλο, σύμφωνα με σχέδιο νόμου, έτοιμο από μήνες, που ενσωματώνει κοινοτική οδηγία του 2008.
* Αδεια για τα πιστόλια κρότου πρέπει να βγάλουν ακόμη και οι... αφέτες αγώνων.
Στη δημόσια διαβούλευση θα βρίσκεται μέχρι τις 11 Οκτωβρίου σχέδιο νόμου που προσαρμόζει τη νομοθεσία περί όπλων με κοινοτική οδηγία που έχει εκδοθεί από το 2008 και θέτει στην κατηγορία των απαγορευμένων ειδών τα πιστόλια κρότου-αερίων αλλά ακόμη και σφεντόνες.
Το σχέδιο ήταν έτοιμο εδώ και μήνες και μετά τις όποιες τροποποιήσεις θα προωθηθεί στη Βουλή.
Με τις επιμέρους ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:
  • Τροποποιείται η έννοια του όπλου ώστε να περιλαμβάνει τα όπλα κρότου - αερίων καθώς και τα όπλα αφέσεως αγώνων τα οποία εύκολα μπορούν να υποστούν μετατροπές και μέχρι σήμερα δεν θεωρούνταν όπλα, αλλά και κάθε αντικείμενο το οποίο εκ κατασκευής, μετατροπής ή τροποποίησης μπορεί με ωστική δύναμη να εκτοξεύσει βλήμα, βλαπτικές χημικές ή άλλες ουσίες.
  • Προσδιορίζονται τα όπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από φορείς διοίκησης και λειτουργίας αεροδρομίων για την εκδίωξη πτηνών από χώρους αεροδρομίων για την ασφάλεια των πτήσεων και καθορίζεται για πρώτη φορά η έννοια των φυσιγγίων κυνηγετικών όπλων.
Επαναπροσδιορίζεται η έννοια των πυρομαχικών στην οποία περιλαμβάνονται επιπροσθέτως και άλλα είδη όπως οι κάλυκες με καψούλια, οι ειδικού τύπου βολίδες και ιδίως οι εκρηκτικές, εμπρηστικές και τροχιοδεικτικές, τα αβολίδωτα φυσίγγια κρότου-αερίων, καθώς και τα πάσης φύσεως εφόδια βολής όπλων οιουδήποτε τύπου που περιέχουν βλαπτικές χημικές ή άλλες ουσίες ή γόμωση εκρηκτικής ύλης.
ΠΗΓΗ:http://kostasxan.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου