Το τέλος του καθεστώτος εργασίας που γνωρίζαμε εμείς και οι γονείς μας

- Εξαφανίζονται οι μόνιμες θέσεις εργασίας
- Δεκαοχτώ χιλιάδες έλληνες απολύθηκαν μέσα στον Σεπτέμβριο
- Το 35 % των ανέργων όλης της χώρας βρίσκονται στην Αττική

Η επιστροφή στον εργατικό μεσαίωνα,δεν είναι πια μια πιθανότητα αλλά η πραγματικότητα που ζούμε, αφού σύμφωνα με την επεξεργασία που έκανε το NewsIt στα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, προκύπτει ότι όσοι είναι ακόμα τυχεροί και δουλεύουν, κάνουν το σταυρό τους, αφού οι περισσότεροι δεν δικαιούνται ούτε αδείας,ούτε δώρων και επιδομάτων.
 
Εκρηκτικές διαστάσεις προσλαμβάνει πλέον το ζήτημα του είδους της εργασίας.
Με απλά λόγια, αυτοί που απολύονται κατά χιλιάδες είναι οι καλύτερα προστατευόμενοι εργαζόμενοι,όσοι δηλαδή έχουν υπογράψει συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Αυτή η κατηγορία των εργαζομένων, όχι απλά συρρικνώνεται αλλά σε λίγο θα εξαφανιστεί.

Απόδειξη είναι ότι μόλις τον Σεπτέμβριο απολύθηκαν 31.570 εργαζόμενοι με σύμβαση αορίστου χρόνου στο σύνολο της χώρας καταγράφοντας μια αύξηση από τον προηγούμενο μήνα κατά 13.345 άτομα, κάτι που ποσοστιαία αγγίζει το 75%.
 
Η αύξηση των ανέργων μόλις σε ένα μήνα υπερβαίνει πανελλαδικά το 3,16% ,όταν η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των περιφερειών καταγράφεται στο Νότιο Αιγαίο 8,75%.
 
Κλείνουμε τον θλιβερό απολογισμό ψυχρών αριθμών με τις αναγγελίες προσλήψεων που είναι μειωμένες κατά -7,38% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου