Έρευνα: Με κονδυλώματα μία στις δύο Ελληνίδες

Στοιχεία σοκ φέρνει στο φως μελέτη λοιμοξιολόγων για τη σεξουαλική ζωή των Ελληνίδων.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε από λοιμωξιολόγους με στοιχεία από ασθενείς δημόσιων νοσοκομείων, μία στις δύο Ελληνίδες έχει προσβληθεί από τον ιό των κονδυλωμάτων HPV. Ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι το συγκεκριμένο αφροδισιακό νόσημα, συνδέεται με την απελευθερωμένη σεξουαλική ζωή, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι γυναίκες αρνούνται να κάνουν κάτι γι' αυτό, παρά το γεγονός ότι ιός αυτός μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο της μήτρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, οι Ελληνίδες δεν κάνουν το εμβόλιο – ο εμβολιασμός κινείται γύρω στο 18% - κυρίως λόγω άγνοιας καθώς μία στις δύο δεν ξέρει ότι υπάρχει. Βέβαια ακόμη κι όταν ενημερώνονται δεν επιλέγουν να το κάνουν, καθώς πολλές...

θεωρούν ότι ο γιατρός θέλει να προωθήσει το εμβόλιο ενώ άλλες διαβάζουν στο Ίντερνετ δημοσιεύματα κατά του εμβολίου τα οποία εμπιστεύονται περισσότερο παρά το γιατρό τους.

Από την έρευνα που έγινε σε 3.000 Ελληνίδες από 18 μέχρι 70 ετών προκύπτει όπως λέει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ότι μεγάλος αριθμός γυναικών στην Ελλάδα παραμένει με επιμένουσα λοίμωξη. Παρήγορο είναι το γεγονός ότι από τις γυναίκες αυτές μόνο το 1% εμφάνισε τελικά καρκίνο της μήτρας.

Σημαντικό και εδώ όπως και σε κάθε άλλο γυναικολογικό πρόβλημα είναι το Παπ – τεστ. “Οι περισσότερες απ' αυτές τις λοιμώξεις φεύγουν όπως περνάμε μια ίωση και επίσης σήμερα μπορεί μια γυναίκα να είναι προσβεβλημένη από ένα στέλεχος του ιού και ύστερα από 2-3 χρόνια αυτό το στέλεχος να έχει φύγει ή να προσβληθεί ύστερα από πέντε χρόνια από ένα άλλο στέλεχος του ιού. Αρα δεν έχει κανένα νόημα να ψάχνεται η γυναίκα αν έχει αυτό το στέλεχος ή κάποιο άλλο για ειδικότερες εξετάσεις. Η πρωτογενής πρόληψη παραμένει το Παπ-τεστ” αναφέρει ο αναπληρωτής καθηγητής κυτταρολογίας Α. Καρακίτσος.
totefteri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου