G.Tragkas + Γ. Καρατζαφέρης γιατί δεν λένε την αλήθεια ? Πόσα πήραν ? για να ... ξεχάσουν'? Είναι μοντάζ οι φωτογραφίες?





εικόνα από την πρωτότυπη πετρελαιοπηγή άντλησης <σχεδόν> επιφανειακού αναβλύζοντος (!!) πετρελαίου στο Κερί της Ζακύνθου από τον Σ. Σοφιανόπουλο. Στη φωτο διακρίνονται επίσης ο δημοσιογράφος Τράγκας και ο Γ.Καρατζαφέρης οι οποίοι γνώριζαν από τότε αλλά σήμερα σιωπούν.
Επίσης τα όπλα της ΧΡΩΠΕΙ, απορρίφθηκαν από τον ελλ.στρατό που προτίμησε ξένα...


Aπό την αρχαιότητα σε επιφανειακά κοιλώματα της νήσου Ζακύνθου αναβλύζει μαύρο πετρέλαιο <Μαζούτ> το οποίο οι κάτοικοι ονόμαζαν "Νάφθα" και το χρησιμοποιούσαν δια την καύση πυρσών και δι'άλλες εργασίες. Από το 1941 έως το 1945 ο Γερμανικός πολεμικός στόλος έκανε τροφοδοσία καυσίμου πετρελαίου από πετρέλαιοπηγές τις οποίες οι Γερμανοί είχαν διανοίξει στην Ζάκυνθο. Αυτές τις πηγές έκλεισαν οι "σύμμαχοι" Άγγλοι το 1946 με τσιμέντο ταχείας πήξεως, με τη δόλια σκοπιμότητα την καταστροφή της ενεργειακής αυτονομίας των Ελλήνων. Η απόφραξη των πετρελαιοπηγών Ζακύνθου, ήταν προδοσία των Άγγλων εναντίον των Ελλήνων διότι οι Γερμανοί είχαν αποχωρήσει από την Ζάκυνθο και είχαν επισήμως αποδεχθεί την ήττα τους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο._
Το 1967 - 1973, ο Σωτήριος Σοφιανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της "ΧΡΩΠΕΙ", με κεφάλαια της "ΧΡΩΠΕΙ" και με την υποστήριξη του ΠΑΤΡΙΩΤΟΥ πρωθυπουργού της Ελλάδος και της Στρατιωτικής Κυβερνήσεως, έκανε νέες διανοίξεις πετρελαιοπηγών στην Ζάκυνθο όπου και κατασκεύασε ένα μικρό διυλιστήριο δοκιμαστικής παραγωγής το οποίο παρήγαγε άριστης ποιότητος πετρελαιοειδή με ελάχιστα ποσοστά θείου, ενώ είχε εκπονηθεί σχεδιασμός κατασκευής μεγάλου διυλιστηρίου στην Ζάκυνθο. [σημ: Ο ίδιος ο Σοφιανόπουλος ο πρώτος και μοναδικός στην ιστορία Έλληνας ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ που εξόρυξε πετρέλαιο από ελλ.έδαφος, έχει δηλώσει σε εκπομπές ότι ο αρχικός ρυθμός παραγωγής ήταν 40 βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα !
 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου