Η απαισιοδοξία των Ελλήνων για την Οικονομία κυριαρχούν στο Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue


Η απαισιοδοξία των Ελλήνων για την Οικονομία, αλλά και η απογοήτευσή τους από το πολιτικό σύστημα κυριαρχούν στο Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή». Πενήντα οκτώ στους εκατό εκτιμούν πως η θέση της χώρας μέσα σε έναν χρόνο έγινε πιο αδύνατη στο εξωτερικό απ’ ότι πριν, 26 στους εκατό πιστεύουν πως παρέμεινε ίδια και μόλις 14 στους εκατό λένε πως η χώρα τον τελευταίο χρόνο έγινε πιο ισχυρή.
Εβδομήντα στους εκατό απαντούν πως τους τελευταίους 12 μήνες η προσωπική τους οικονομική κατάσταση χειροτέρεψε
, 22 στους εκατό πως έμεινε ίδια, ενώ μόλις δύο στους εκατό απαντούν πως τον τελευταίο χρόνο η οικονομική τους κατάσταση βελτιώθηκε. Εξάλλου, σχεδόν 8 στους 10 πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης και 9 στους 10 από την αξιωματική αντιπολίτευση. Η δυσπιστία των πολιτικών απέναντι στο κομματικό και πολιτικό σύστημα αποτυπώνεται στις απαντήσεις τους για το βαθμό ικανοποίησής τους από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. 78% δηλώνουν απογοητευμένοι από την κυβέρνηση και 89% από την αντιπολίτευση.
Ικανοποιημένο από την κυβέρνηση δηλώνει το 21% και από την αντιπολίτευση 9%. Στην εκτίμηση εκλογική επιρροής το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 42,5%, μειωμένο κατά 1,5 μονάδα. Ακολουθεί η ΝΔ με 28 καταγράφοντας αύξηση μίας μονάδας, ενώ αυξημένο είναι και το ποσοστό του ΚΚΕ στο 11%, από 10,5. Σταθερό παραμένει το ποσοστό του ΛΑΟΣ, ενώ ενισχυμένος κατά μισή μονάδα είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σταθεροί οι Οικολόγοι ενώ η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη χάνει μισή μονάδα σε σχέση με το προηγούμενο Βαρόμετρο.
Τέλος, αυξάνεται η τάση απολιτικοποίησης με το 1/3 των πολιτών να επιλέγει την αποχή ή την ψήφο αντικομματικής αποδοκιμασίας, ενώ ένα ακόμα σημαντικό συμπέρασμα του Βαρόμετρου είναι ότι τόσο η εικόνα του πρωθυπουργού, όσο και του κυβερνώντος κόμματος έχει αρχίσει να εμφανίζει ευδιάκριτες ρωγμές. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την 1 - 4 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.045 πολιτών.
fimotro

Διαβάστε περισσότερα http://24newslines.blogspot.com/2010/10/public-issue.html#ixzz121ebNgIi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου