Οι Βραζιλιάνοι θα υποχρεωθούν να βάλουν τσιπ RFID και συσκευές GPS στα αυτοκίνητά τους

Η κυβέρνησης της Βραζιλίας, πίσω από την πρόσοψη της «ανοικτής δημοκρατίας», ακολουθεί ένα δρόμο που την καθιστά ως ένα από τα πιο απολυταρχικά αστυνομικά κράτη στον κόσμο.
Ο λαός της Βραζιλίας θα αναγκαστεί πολύ σύντομα να τοποθετήσει στα αυτοκίνητά του τσιπς ταυτοποίησής (RFID), εκτός από τις συσκευές εντοπισμού GPS.
Σύμφωνα με διάφορες ειδήσεις, η κυβέρνηση της Βραζιλίας σπεύδει να παρουσιάσει μέχρι το Νοέμβριο του 2010, την συσκευή GPS που θα είναι υποχρεωτική σε όλα τα νέα αυτοκίνητα από τον Φεβρουάριο του 2011.
Είναι ασαφές το πώς αυτό θα γίνει, αλλά σε αυτό το άρθρο του Folha de Sao Paulo, λέει ότι η Denatran (Υπουργείο Μεταφορών) θα επιβλέπει το κέντρο, και ότι θα ενορχηστρωθεί από την Serpro (όργανο της κυβέρνησης για την επεξεργασία δεδομένων). Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση της Βραζιλίας μπορεί να έχει πρόσβαση στην τοποθεσία του κάθε αυτοκινήτου που είναι ταξινομημένο σε οποιαδήποτε χώρα!
Το άρθρο της Folha de Sao Paulo αναφέρει επίσης:
Για να παρακάμψουν τις επικρίσεις όσων ισχυρίζονται περιορισμό της ιδιωτικότητας, κάτι που έχει οδηγήσει τη συζήτηση μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων, ο υπουργός Marcio Fortes λέει ότι θα υπάρχουν δύο επιλογές: το tracker (ιχνηλάτης) και το blocker (συσκευή παρεμβολών). Αυτό θα κάνει το αυτοκίνητο να σταματάει σε μια δεδομένη κατάσταση, για παράδειγμα, αν ο κλέφτης σταματάει στα φανάρια, και θα είναι υποχρεωτικό. Από την άλλη πλευρά, το GPS tracker θα μπαίνει ή όχι από το χρήστη.
Οι επιπτώσεις αυτής της πρακτικής; Φανταστείτε αυτό το σύστημα στα χέρια μίας διεφθαρμένης και ολοκληρωτικής κυβέρνησης, η οποία θα αποφασίζει να ταμπελοποιήσει ως ‘τρομοκράτες’ όσους διαφωνούν με τις ενέργειές της. Οι Βραζιλιάνοι πρέπει να ενωθούν και να απορρίψουν αυτό το νόμο, που, στα πρότυπα του αμερικανικού «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», χρησιμοποιεί την ασφάλεια ως πρόσχημα για την κατάργηση των ελευθεριών και της ιδιωτικής ζωής μας.
Τσιπ RFID αναγνώρισης στα αυτοκίνητα
Είχα διαβάσει πριν από λίγο καιρό ότι στην Πορτογαλία τα αυτοκίνητα θα έπρεπε να εφοδιαστούν με τσιπ RFID (Radio Frequency) εντοπισμού και έμεινα έκπληκτος από αυτό. Ποια ήταν η έκπληξή μου να μάθω ότι από το 2006 έχουμε ένα νόμο που δημιουργεί η SINIAV, ή Εθνικό Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Οχημάτων, η οποία θα απαιτήσει την εγκατάσταση του τσιπ αναγνώρισης σε όλα τα αυτοκίνητα και την διατήρηση ενός δικτύου κεραιών ανάγνωσης, το οποίο θα αναγνωρίζει κάθε όχημα .
Το Ψήφισμα Νο 212 της 13ης Νοεμβρίου 2006, λέει:
Το SINIAV αποτελείται από ηλεκτρονικές πλακέτες που τοποθετούνται στο όχημα, κεραίες, αναγνώστες, κέντρα επεξεργασίας δεδομένων και συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Και συνεχίζει λέγοντας ότι τα στρατιωτικά οχήματα δεν απαιτείται να τα χρησιμοποιούν, αλλά όλα τα άλλα οχήματα με κινητήρα θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με το chip:
Παράγραφος 2: Τα στρατιωτικά οχήματα απαλλάσσονται από την υποχρέωση αυτή.
Άρθρο 2: Σε κανένα μηχανοκίνητο όχημα, ηλεκτρικό, ρυμουλκούμενο και ημιρυμουλκούμενο δεν μπορεί να χορηγηθεί άδεια να κυκλοφορήσει χωρίς να είναι εφοδιασμένο με τον ηλεκτρονικό πίνακα του παρόντος ψηφίσματος.
Την πλήρη ανάλυση μπορείτε να κατεβάσετε εδώ.
Σύμφωνα με τον μηχανικό Dario Thorbe, τα δεδομένα κρυπτογραφούνται και είναι εμπιστευτικά, και θα έχει πρόσβαση σε αυτά μόνο το Υπουργείο Μεταφορών και τελικά η αστυνομία. Aααα, εντάξει τότε, τώρα αισθάνομαι τόσο ασφαλής!
Και πάλι η ίδια κατάσταση με το πρόσχημα της «ασφάλειας», ώστε οι άνθρωποι να αποδεχθούν τα ολοκληρωτικά μέτρα. Σταδιακά βλέπουμε γύρω μας η κυβέρνηση, να στήνει το σκηνικό που θα επιτρέψει την μικρο-διαχείριση της ζωής όλων των πολιτών. Κοιτάζοντας από κοντά αυτό που θα γίνει σε λίγο στη Βραζιλία, το «1984» θα είναι αρκετά εύκολο.
Δείτε το βίντεο:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου