Ανιχνευτής αντιύλης θα εκτοξευτεί με την τελευταία πτήση διαστημικού λεωφορείου


O AMS θα μεταφερθεί αεροπορικώς από τη Γενεύη στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ
Γενεύη , Ελβετία
Έτοιμο να αναλάβει δράση είναι το Άλφα Μαγνητικό Φασματόμετρο , ένας ανιχνευτής αντιύλης που κατασκευάστηκε στο CERN και κόστισε 2 δισεκατομμύρια δολάρια . Το γιγάντιο όργανο μεταφέρεται στις ΗΠΑ για να εκτοξευτεί το Φεβρουάριο του 2011 με την τελευταία αποστολή στην καριέρα των διαστημικών λεωφορείων .
Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ φορτώνει τον AMS σε αεροπλάνο C -5 Galaxy που αναχωρεί την Πέμπτη από τη Γενεύη για το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα .
Ο ανιχνευτής , βάρους 8,5 τόνων , θα εγκατασταθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όπου θα παραμείνει σε λειτουργία για 20 χρόνια .
Είναι σχεδιασμένος να συλλέγει στοιχεία για την αντιύλη και την μυστηριώδη σκοτεινή ύλη , ένα υλικό άγνωστης σύστασης που αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο της συνολικής υλοενέργειας του Σύμπαντος .

« Αντι - Σύμπαν »
Σε συνδυασμό με άλλα πειράματα που πραγματοποιούνται στο CERN ( Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Έρευνας ) , o AMS ίσως προσφέρει απάντηση στο μεγάλο μυστήριο της χαμένης αντιύλης .
Η Μεγάλη Έκρηξη πιστεύεται ότι θα έπρεπε να είχε δημιουργήσει ίσες ποσότητες ύλης και αντιύλης , περιέργως όμως η αντιύλη είναι άφαντη στο σημερινό Σύμπαν - παράγεται μόνο στο εργαστήριο σε απειροελάχιστες ποσότητες .
Υπάρχουν διάφορες θεωρίες που θα εξηγούσαν αυτή την έλλειψη , ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί το θεωρητικό ενδεχόμενο να υπάρχουν στο Σύμπαν σώματα από αντιύλη που δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα αντιληπτά .
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναχώρησης του AMS από τη Γενεύη , ο νομπελίστας Αμερικανός Φυσικός Σάμιουελ Τινγκ εκτίμησε ότι τέτοια σώματα μπορεί όντως να υπάρχουν .
Δήλωσε μάλιστα ( λίγο προκλητικά ίσως ) ότι δεν αποκλείεται να υπάρχει ένας ολόκληρος αθέατος κόσμος φτιαγμένος από αντιύλη : « Αν υπάρχει ένα αντι - Σύμπαν , ίσως εκεί έξω πέρα από την άκρη του Σύμπαντός μας , ο διαστημικός ανιχνευτής ίσως μας δώσει ενδείξεις για την ύπαρξή του » είπε .
Οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν πάντως ότι σώματα από αντιύλη δεν υπάρχουν : Αν υπήρχαν , θα συναντούσαν περιστασιακά σώματα από κανονική ύλη και θα εξολόθρευαν το ένα το άλλο , εκμπέμποντας ακτινοβολία που θα ήταν δύσκολο να διαφύγει από την προσοχή των αστρονόμων .
Newsroom ΔΟΛ , με πληροφορίες από Associated Press


πηγή : http://newworldorder-wakeup.blogspot.com/2010/08/blog-post_3448.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου