Απαγορεύτηκε «αντιτρομοκρατική» διαφήμιση στη Βρετανία

Το να έχει κάποιος κλειστές της κουρτίνες του, να πληρώνει με μετρητά ή να είναι λιγομίλητος αποτελεί «ύποπτη» συμπεριφορά που πρέπει να καταγγέλλεται στο πλαίσιο της μάχης κατά της τρομοκρατίας, σύμφωνα με τη διαφημιστική εκστρατεία της βρετανικής αστυνομίας, που απαγορεύθηκε.
«Μπορεί να μην σημαίνει τίποτα, αλλά όλα μαζί μπορεί να κινήσουν τις υποψίες σας. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Αν δείτε κάτι ύποπτο, καλέστε το τηλέφωνο της αντιτρομοκρατικής», έλεγε το διαφημιστικό μήνυμα που μεταδιδόταν από το ραδιόφωνο.

Ενώ πρόσθετε: «Ο άνδρας στο τέλος του δρόμου δεν μιλάει πολύ στους γείτονές του, γιατί είναι εσωστρεφής. Πληρώνει με μετρητά επειδή δεν έχει πιστωτική κάρτα και έχει κλειστές τις κουρτίνες γιατί μπροστά από το σπίτι του περνάει το λεωφορείο».

Η διαφημιστική εκστρατεία της βρετανικής Ένωσης Αστυνομικών Διευθυντών (ACPO) προκάλεσε τα παράπονα 18 ακροατών, κάποιοι από τους οποίους έκριναν ότι η συμπεριφορά που περιγραφόταν στο διαφημιστικό μήνυμα δεν είναι παράξενη, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι μπορεί να ωθήσει κάποιους να παρενοχλήσουν τους γείτονές τους.

Έπειτα από αυτά τα παράπονα η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων της Βρετανίας (ASA) διέταξε την ανάκληση της διαφημιστικής αυτής εκστρατείας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου