Χιλιάδες στους δρόμους για τους Ρομά


Περίπου 140 διαδηλώσεις έγιναν σε όλη τη Γαλλία, κατά των διώξεων Ρομά από την κυβέρνηση Σαρκοζί. Συγκεντρώσεις και στην Ιταλία.

Την ημέρα συμπαράστασης στους Ρομά διοργάνωσαν αντιρατσιστικές οργανώσεις, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά και το δεύτερο μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας. Σύμφωνα με τη “Λεγεώνα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα” που κάλεσε τον κόσμο σε κινητοποίηση, οι πολίτες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την “ξενοφοβική” κυβέρνηση και να διαμαρτυρηθούν για την συστηματική κακομεταχείριση των Ρομά στη Γαλλία.

Στη Ρώμη εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, πολλοί μέλη της κοινότητας των Ρομά, για να διαδηλώσουν επίσης εναντίον της γαλλικής πολιτικής των απελάσεων μπροστά στην πρεσβεία της Γαλλίας, αλλά και εναντίον της ιταλικής πολιτικής σε βάρος τους.

Πολλοί κρατούσαν ταμπλό με το σύνθημα " Όχι στο ρατσισμό" "Μην καταδικάζετε ένα λαό". Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Κάμπο ντέι Φιόρι, πολύ κοντά στο Παλέ Φαρνέζε, περικυκλώνοντας τη γαλλική πρεσβεία η οποία φρουρείτο από δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι διαδηλώσεις στην Ιταλία διοργανώθηκαν από μια συντονιστική επιτροπή εναντίον των διακρίσεων ταυτόχρονα με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Γαλλία.

πηγή: http://www.enimerwsi.com/2010/09/blog-post_5912.html#ixzz0ybB5fWJH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου