Προσκύνημα στον Τεκκέ Χαλά Σουλτάν θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή οι Τ/κ


Λευκωσία: Εκατοντάδες Τουρκοκύπριοι αναμένεται να περάσουν αύριο Κυριακή στις ελεύθερες περιοχές για να επισκεφθούν τον Τεκκέ Χαλά Σουλτάν στην Λάρνακα για την νύχτα της προσευχής ή «Νύχτα της Δύναμης», στο πλαίσιο των θρησκευτικών εκδηλώσεων του Ραμαζανιού. Όπως δήλωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, την Κυριακή στις 2:30μμ γύρω στους 600 Τουρκοκύπριοι θα εισέλθουν στις ελεύθερες περιοχές μέσω του... οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου για να μεταβούν στο Τεκκέ στη Λάρνακα όπου θα γίνει προσευχή από τις 8:00μμ μέχρι 9:30μμ. Με την ολοκλήρωση της προσευχής θα επιστρέψουν στα κατεχόμενα, είπε, προσθέτοντας ότι από πλευράς της Αστυνομίας, θα ληφθούν όλα τα μέτρα ασφάλειας.

Σε παρατήρηση ότι Τούρκοι στα κατεχόμενα είχαν δηλώσει την επιθυμία τους να περάσουν από το οδόφραγμα για να επισκεφθούν τον Τεκκέ για την νύχτα της προσευχής ο κ. Κατσουνωτός τόνισε ότι «δεν θα τους επιτραπεί να έρθουν από τα κατεχόμενα».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το Σάββατο του τουρκοκυπριακού Τύπου, για εξυπηρέτηση των προσκυνητών μισθώθηκαν λεωφορεία τα οποία θα αναχωρήσουν από την κατεχόμενη Λευκωσία.
Η νύκτα της 5ης προς 6η Σεπτέμβριου, γνωστής ως «Νύχτα της Δύναμης», είναι ιερή για τους μουσουλμάνους επειδή, σύμφωνα με την πίστη τους, την νύκτα αυτή Αγγελος Κυρίου εμφανίστηκε στον ιδρυτή της θρησκείας Μωάμεθ και άρχισε να του παραδίδει εδάφια του κορανίου.

Πηγή:http://www.philenews.com/main/1,1,22,0,44890-.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου