Επίσκεψη Πάπα στην Βρετανία


Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας , ο Πάπας Βενέδικτος XVI έφτασε για να επισκεφθεί τη Βρετανία .
Ο Πάπας έγινε δεκτός στο Εδιμβούργο απο την Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ και τον πρίγκηπα Φίλιππο. Ο Πάπας συναντήθηκε στο Holirud Haus την επίσημη κατοικία της Ελισάβετ ΙΙ . Μετά τη λειτουργία στο ύπαιθρο, ο Πάπας θα μεταβεί στο Λονδίνο .
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Εδιμβούργου για να χαιρετήσουν τον Άγιο Πατέρα , αλλά πραγματοποιήθηκαν επίσης και πολλές μικρές διαμαρτυρίες.
Ο Πάπας δήλωσε ότι κατά την επίσκεψή του στην Βρετανία παρέχει μια « χείρα φιλίας » σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.Έφεση στο βρετανικό λάο να αντισταθεί στην « επιθετική μορφή του κοσμικού κράτους .
Ο Βενέδικτος XVI είναι ο δεύτερος Πάπας που επισκέπτεται την Βρετανία ,μετά τον Ιωάννη Παύλο Β το 1982 ,δεδομένου ότι η επίσκεψή του έγινε ύστερα απο πρόσκληση της Βασίλισσας και όχι απο κάποια εκκλησία.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανών - σχεδόν τα δύο τρίτα - δεν ενδιαφέρονται για την επίσκεψη .
Ανακοίνωση της διαμαρτυρίας
Μέχρι στιγμής το δυνατότερο είναι όσοι είναι κατά της παπικής επίσκεψης στη Βρετανία .

Σε όλα αυτά τα μέρη που θα επισκεφθεί ο Πάπας ετοιμάζουν μια διαδήλωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βαθιά συντηρητικές απόψεις του.

Ο Πάπας αντιτίθεται σθεναρά στην ομοφυλοφιλία , οι αμβλώσεις και η έρευνα για τα βλαστοκύτταρα .

Ακόμη και μια καλή μερίδα των Καθολικών διαφωνώ με την άποψή του ότι οι γυναίκες δεν μπορούν ποτέ να είναι ιερείς .

Αλλά η επιμονή Βενέδικτου XVI σχετικά με τις παραδοσιακές αξίες δεν είναι ο μόνος λόγος για το τμήμα εκείνο της British Open Πάπα λέει ότι δεν είναι ευπρόσδεκτη .

Το όνομα της εκκλησίας τα τελευταία χρόνια δέχεται ισχυρά πλήγματα από μια σειρά σκανδάλων σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών .

Στο Λονδίνο , που συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό ανθρώπων από όλα τα μέρη του κόσμου ότι η παιδική ηλικία σεξουαλικά ή σωματική κακοποίηση από καθολικούς ιερείς .

Κατηγορούν τον Πάπα ότι , παρά το γεγονός ότι εκφράζει ανοιχτά τη βαθύτατη λύπη και τον αποτροπιασμό του για την κακοποίηση των παιδιών , δεν έχει κάνει αρκετά για να είναι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν .

Μια προσπάθεια να αναβιώσει ο Χριστιανισμός

Επιπλέον , η επίσκεψη θα κοστίσει περισσότερα από 14 εκατομμύρια ευρώ με την στιγμή που η κυβέρνηση προετοιμάζει άγρια μέτρα εξοικονόμησης .
Η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου XVI στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μέρος των προσπαθειών του για την αναζωογόνηση του Χριστιανισμού στην Ευρώπη, όπου , όπως και με την ανησυχία , την ολοκλήρωση στο Βατικανό.
Το ερώτημα είναι πως θα κανει την τοπική κοινή γνώμη να ακούσει το μηνυμά του.
Οι Βρετανοί είναι παραδοσιακά στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Βατικανού , από τον 16ο αιώνα, όταν ο τότε Άγγλος βασιλιάς Ερρίκος Η απόσχιση από τη Ρώμη και καθόρισε την Προτεσταντική Αγγλικανικής Εκκλησίας .


πηγή: www.alepospita.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου