Σουΐτσμεζ για την ακύρωση της συνάντησης με τον Πάπα

«Φάγανε» τον αρχιμουφτή





Με συνοπτικές διαδικασίες καθαιρέθηκε ο Γιουσούφ Σουΐτσμεζ από τη θέση του επικεφαλής (αρχιμουφτής) του «γραφείου» θρησκευτικών υποθέσεων του ψευδοκράτους, καθαίρεση που κατά τον ίδιο οφείλεται σε οικονομικές ατασθαλίες ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.
Συγκεκριμένα ο Σουΐτσμεζ είπε πως η απόφαση για καθαίρεσή του είναι πολιτική και υποστήριξε πως ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά εναντίον της διεύθυνσης του Εβκάφ. Μεταξύ άλλων ο Σουΐτσμεζ υπογράμμισε πως κάποιοι τον απομάκρυναν από τα καθήκοντά του, επειδή γνώριζε αρκετά για την κατασπατάληση του ειδικού κονδυλίου ύψους τεσσάρων εκατ. ευρώ που έχει δοθεί από την Τουρκία για την ανέγερση και επισκευή τζαμιών. Το κονδύλι αυτό, συνέχισε, εξαφανίστηκε, σημειώνοντας πως έχει καταγγείλει το σκάνδαλο αυτό στην «κυβέρνηση» Κιουτσούκ.
Πάντως από πλευράς Εβκάφ υποδείχθηκε πως η απομάκρυνση Σουΐτσμεζ οφείλεται στο ότι ο αρχιμουφτής δεν ενημέρωνε, ως όφειλε, το Εβκάφ για διάφορες αποφάσεις του καθώς και για ταξίδια του στο εξωτερικό.
Φταίει η «ΤΔΒΚ»
Μετά από αρκετούς μήνες ο Σουΐτσμεζ αποκάλυψε και το παρασκήνιο των όσων έγιναν για την ακύρωση της συνάντησής τους με τον Πάπα Βενέδικτο κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, ο Σουΐτσμεζ είπε πως ο ίδιος είχε λάβει πρόσκληση από το Βατικανό (για συνάντηση στις ελεύθερες περιοχές), αλλά οι αρμόδιοι του ψευδοκράτους φρόντισαν να την ακυρώσουν. Ο Σουΐτσμεζ είπε επίσης ότι μόλις πληροφορήθηκε την ακύρωση επικοινώνησε με τον Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος τον συμβούλευσε να μεταβεί στις ελεύθερες περιοχές και να συναντήσει τον Πάπα παρά τη σύσταση της «κυβέρνησης» για μη πραγματοποίησή της. Ο πρωθυπουργός Ερντογάν, είπε ο Σουΐτσμεζ, τηλεφώνησε στον Κιουτσούκ και τότε αποφασίστηκε να πάει, λέγοντας ωστόσο ότι το ψευδοκράτος δεν ενημέρωσε σχετικά την «ε/κ διοίκηση», με αποτέλεσμα ο Σουΐτσμεζ να καθυστερήσει στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. «Θα μπορούσα να τον συναντήσω αργότερα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας αλλά ο Ντερβίς Έρογλου μου είπε να μην πάω για λόγους ασφάλειας» είπε ο Σουΐτσμεζ.
Τα καθήκοντα του Σουΐτσμεζ θα εκτελεί προσωρινά ο Εμίν Γελτεκίν.

πηγή: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=967879&-V=articles

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου