Η αγωνία του Έλληνα καταναλωτή σε αριθμούς: Η πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης η Ελλάδα του ΔΝΤ


H αγωνία και ο τρόμος του Έλληνα καταναλωτή σε αριθμούς: Πρώτη σε ανατιμήσεις προϊόντων και υπηρεσιών σε όλη την Ευρώπη, ποια; Η ... πτωχευμένη Ελλάδα! Στην οποία τα επώδυνα μέτρα του ΔΝΤ θα προκαλούσαν "εσωτερική υποτίμηση" για να ξαναζεσταθεί η μηχανή της οικονομικής ανάπτυξης!
Συγκεκριμένα:
Η Ελλάδα είναι πρώτη στον πληθωρισμό, με 5,5% όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 1,7%.
Επίσης, έρχεται πρώτη στο κρέας με 1,9%, έναντι μηδενικής μεταβολής στην Ε.Ε., πρώτη στις ανατιμήσεις των καυσίμων με αύξηση 39,6% έναντι 25,6% στην Ε.Ε., πρώτη στις αυξήσεις του κόστους μεταφοράς επιβατών με σιδηρόδρομο (36,6% έναντι 3,5% κατά μέσο όρο στην Ε.Ε.) και πρώτη στις οδικές μεταφορές επιβατών, με αύξηση 17,2% έναντι μόλις 2,2% στην Ε.Ε.

Ακόμα, η χώρα μας είναι πρώτη στις αυξήσεις τιμών σε καφετέριες και ξενοδοχεία με 3,6% έναντι 1,4% στην ΕΕ. Καταλαμβάνει, ακόμη, πρωτιά στις ασφαλίσεις μεταφορών με 11,3% έναντι 5,4% στην Ε.Ε.

Πρώτη έρχεται και στις υπηρεσίες μεταφορών με 10,2% έναντι 2,6% κατά μέσο όρο στην Ε.Ε., πρώτη στις επικοινωνίες με 3,7% έναντι μείωσης 0,8% στην Ε.Ε. και πρώτη στις αυξήσεις τιμών στις ταχυδρομικές υπηρεσίες, με 6,4% έναντι 1,4% στην Ε.Ε.

Σε ό,τι αφορά τη ζάχαρη, το μέλι και τα ζαχαρώδη, η Ελλάδα είναι δεύτερη με 2,5% έναντι μείωσης 0,4% στην Ε.Ε., ενώ δεύτερη έρχεται και στο ψωμί και τα δημητριακά, με αύξηση 0,4% έναντι μείωσης 0,4% κατά μέσο όρο στην Ε.Ε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου