Ανακάλεσε το κάψιμο του Κορανίου ο πάστορας, κατόπιν "συμφωνίας", την οποία ο ιμάμης δεν αναγνωρίζει


Ο αποφασισμένος πάστορας από την Φλόριντα που κάλεσε για το ανοικτό κάψιμο του Κορανίου, σήμερα ανακάλεσε το σχέδιό του, ισχυριζόμενος ότι ήρθε σε συμφωνία ότι το τζαμί θα απομακρυνθεί από το χώρο του Ground Zero που έλαβαν χώρα οι τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, όμως ο μουσουλμάνος κληρικός που σχεδιάζει το λεγόμενο ‘Ground Zero Mosque’ αμέσως αρνήθηκε στο ABC News ότι έχει συμφωνήσει να εγκαταλείψει το σχέδιό του.
Ο πάστορας Terry Jones από το Gainesville της Φλόριντα, βγήκε από την εκκλησία του στο Gainesville, μαζί με τον ιμάμη της Φλόριντα Muhammad Al-Masri, για να ανακοινώσει την απόφασή του να ακυρώσει το κάψιμο του Κορανίου, λέγοντας ότι είδε την υποτιθέμενη συμφωνία ως «ένα σημάδι από το Θεό».
Ο πάστορας είπε ότι ο ιμάμης Αμπντέλ Ραούφ, ο ηγέτης πίσω από το τζαμί Ground Zero στο Μανχάταν, θα συναντηθεί μαζί του στη Νέα Υόρκη το Σάββατο.
"Συμφώνησε να το μετακινήσει," είπε ο Jones, αναφερόμενος στο τζαμί του Ground Zero. «Και έχουμε συμφωνήσει να ακυρώσουμε την εκδήλωσή μας το Σάββατο.
«Οι Αμερικανοί δεν θέλουν το τζαμί εκεί και φυσικά οι Μουσουλμάνοι δεν θέλουν από εμάς να κάψουμε το Κοράνι», είπε ο Τζόουνς.
Ο Rauf, ωστόσο, δήλωσε στο ABC News ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία.
"Είμαι ευτυχής που ο πάστορας Jones αποφάσισε να μην κάψει κανένα Κοράνι", δήλωσε ο Ραούφ. "Ωστόσο, δεν έχω μιλήσει με τον πάστορα Jones ή τον Ιμάμη Musri. Είμαι έκπληκτος από την ανακοίνωσή τους."
«Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε με τη θρησκεία μας ή τη θρησκεία οποιουδήποτε άλλου. Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε ανταλλαγές. Είμαστε εδώ για να απλώσουμε το χέρι μας για να οικοδομήσουμε την ειρήνη και την αρμονία», είπε.
"Ας πούμε ότι υποχωρούμε στο πλαίσιο της παρούσας τρέχουσας συγκυρίας με αυτόν τον διάλογο", δήλωσε ο Ραούφ. "Ποιο θα είναι το κεντρικό μήνυμα αύριο στον μουσουλμανικό κόσμο;"
«Το Ισλάμ βρίσκεται κάτω από επίθεση στην Αμερική». Αυτό θα είναι το θέμα. "Το Τζαμί απομακρύνθηκε δια της βίας από οποιονδήποτε." Αυτό θα δώσει τροφή στους φανατικούς. Έτσι η εμπόδιση της διάδοσης της τρομοκρατίας είναι μια αναγκαιότητα για την εθνική ασφάλειά μας ", είπε.
Μια άρνηση, επίσης, ήρθε από τον κύριο του έργου του ακινήτου.
"Το Μουσουλμανικό Κοινοτικό Κέντρο που ονομάζεται Park51 στο Lower Manhattan δεν μετακινείται," γράφει μια δήλωση από την εταιρία ‘SoHo Properties’, που είναι ο κύριος του έργου του κέντρου της κοινότητας που καλείται ‘Ground Zero Τζαμί’. «Το έργο θα πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματισθεί».
Όταν ρωτήθηκε για την άρνηση του ιμάμη σχετικά με τη μετεγκατάσταση του Τζαμιού, ο Τζόουνς είπε ότι του "είπε ψέματα".
"Μου είπαν ακριβώς ότι ο ιμάμης θα μετακινήσει το τζαμί από το ground zero", δήλωσε ο Τζόουνς. "Έχω το λόγο του ότι θα μεταφερθεί το τζαμί σε διαφορετική θέση."
Ο Al-Masri, επικεφαλής της Ισλαμικής κοινωνίας της Κεντρικής Φλόριντα, που μεσολάβησε για τη συνομιλία μεταξύ Jones και Ραούφ, είπε στο CNN ότι μίλησε με τη σύζυγο του Ραούφ, την Daisy Kahn.
Ο Al-Masri είπε ότι σκέφτηκε ότι το προγραμματισμένο τζαμί της Νέας Υόρκης θα πρέπει να μετακινηθεί, λέγοντας, «η τοποθέτηση του τζαμιού κοντά στο Ground Zero είναι περιττή και έχει γίνει μια σαφή πρόκληση για πολλούς ανθρώπους να είναι βίαιοι εναντίον των τζαμιών σε ολόκληρο το έθνος."
πηγή: http://abcnews.go.com/US/obama-administration-call-pastor-terry-jones/story?id=11594495, http://redskywarning.blogspot.com/2010/09/blog-post_9228.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου