Να ποιό είναι το μέλλον της ιδιωτικής μας ζωής αν την παραδώσουμε στο ηλεκτρονικό φακέλωμα!


Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει καμία προστασία των προσωπικών δεδομένων του πολίτη που συγκεντρώνονται σε βάσεις δεδομένων και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία φορά.


Η διαφορά του σήμερα με το αύριο, είναι ότι οι σημερινές βάσεις δεδομένων περιέχουν μερικά μόνο απο τα προσωπικά μας δεδομένα και δεν είναι ακόμα διασυνδεδεμένες μεταξύ τους ενώ αύριο, που θα μας επιβληθεί η κατοχή και η χρήση της "κάρτας συναλλαγών" (barcodικωποίηση του πολίτη) και αργότερα η ... περιεκτική "Κάρτα του Πολίτη", θα συλλέγονται ,θα επεξεργάζονται και θα αποθηκεύονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ γύρω απο την ιδιωτική μας ζωή και την καθημερινότητα , φυσικά κάτω απο το "άγρυπνο μάτι" της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με ΟΛΕΣ τις επί μέρους βάσεις δεδομένων απολύτως διασυνδεδεμένες μεταξύ τους.
Στοιχεία για την υγεία μας,τα φάρμακα ,τις αγορές ,τις μετακινήσεις μας ,τον επαγγελματικό μας φάκελο,τη συμμετοχή μας σε συνέδρια , τις πολιτικές μας πεποιθήσεις,τα θρησκευτικά μας πιστεύω, τον όποιο χαρακτηρισμό που θα μας έχουν αποδώσει οι αρχές εν αγνοία μας, την οικονομική - περιουσιακή μας κατάσταση και οτιδήποτε "μικρό" ή "μεγάλο" νομίσουν ότι θα τους φανεί "χρήσιμο", θα αποτελούν τα περιεχόμενα αυτού του παγκόσμιου "συστήματος διαχείρισης της ελευθερίας" των αριθμοποιημένων μονάδων (πρώην ελεύθερων πολιτών ,πρώην προσώπων).
Τι θα γίνει λοιπόν αν στο μέλλον πάλι κάποιος "αρουραίος" μπεί στις βάσεις δεδομένων;
Απλούστατα ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλευσης , εκβιασμού, απάτης και ότι άλλο επιθυμήσει αυτός που θα πληρώσει για να τα αποκτήσει.
Όλοι θυμόμαστε τι συνέβη πριν απο μήνες, όταν απο ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης, "εκλάπησαν" οι κωδικοί που έδιναν πρόσβαση στον "ευκαιριακό" κάτοχό τους να μπεί σε όλες τις βάσεις δεδομένων του υπ. οικονομικών και να μάθει ότι ήθελε για την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση ΟΛΩΝ των κατοίκων της Ελλάδας.
Αυτή η παράμετρος που σήμερα αναδεικνύουμε, εξ΄αφορμής της είδησης που θα διαβάσετε πιο κάτω, είναι η λιγότερο σημαντική απο αυτές που μας έκαναν να αντιδράσουμε εναντίον της "Κάρτας του Πολίτη" και της barcodικωποίησης .
Το σημαντικώτερο είναι ότι με την αποδοχή της "Κάρτας του Πολίτη" και της barcodικωποίησης μας, παραδίδουμε τα Θεόσδοτα δώρα της ελευθερίας και του αυτεξούσιου στον σκουπιδιάρη της "Νέας Εποχής", κάνοντας έτσι ένα μεγάλο άλμα προς την αποστασία και την αιώνια καταδίκη.
Διότι αν με την επιλογή μας δείξουμε ότι δεν τιμούμε τα δώρα του Δημιουργού, πως είναι δυνατόν μετά να ισχυρισθούμε ότι τιμούμε τον ίδιο τον Δημιουργό.
Το να γίνει η ιδιωτική μας ζωή "βούκινο" και αντικείμενο εκμετάλευσης είναι σίγουρα μια τραγική εξέλιξη της καθημερινότητάς μας.Το τραγικώτερο όμως είναι να χάσουμε την ψυχή μας για χάρη μιας κίβδηλης και σκλαβωμένης ολιγόχρονης ζωής.
Βάσεις δεδομένων με τα στοιχεία σχεδόν όλων των ελλήνων και εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, επιχειρήσεων, στοιχεία αυτοκίνητων, ακινήτων και αλλά προσωπικά δεδομένα για τον εντοπισμό διάφορων πολιτών επιχείρησε να πουλήσει σε υπάλληλο ιδιωτικής επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφαλείας ένας 57χρονος ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης στην οδό Πελασγίας στο Περιστέρι.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος άεργος είχε προσεγγίσει υπαλλήλους υπουργείων και είχε καταφέρει να συγκεντρώσει τις λίστες. Ακολούθως προσπαθούσε να βρει υποψήφιους αγοραστές ανάμεσα σε εταιρείες που προωθούν διάφορα προϊόντα, σε εισπρακτικές εταιρείες που αναζητούν «εξαφανισμένους» πελάτες που χρωστούν σε τράπεζες κ.α. Τελικά τον αγοραστή τον βρήκε στο πρόσωπο του υπαλλήλου από τον οποίο ζήτησε να του δώσει 70.000 ευρώ για να του παραδώσει τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του. Ωστόσο τις κινήσεις τους τις είχαν πληροφορηθεί οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και τον συνέλαβαν. Αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι οποίοι εκλήθησαν να εξετάσουν το περιεχόμενο των τριών εξωτερικών δίσκων και των 57 ψηφιακών δίσκων που είχε στην κατοχή του ο δράστης, δεν πίστευαν στα μάτια τους καθώς, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, «βλέπαμε τα στοιχεία όσων διαμένουν στην Ελλάδα σήμερα». Σε βάρος του 57χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

πηγή: : http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=351757&dt=02/09/2010#ixzz0yUEcq12p

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου